Na střídačku nově zrozeného vsetínského týmu, který před dvěma týdny odkoupil licenci na druhou ligu od Blanska, usedne v nadcházející sezoně kouč Viktor Hlobil.

Valašský hokejový klu oslovil bývalého kouče Kroměříže, ten nabídku přijal

Čtyřiačtyřicetiletý kouč působil v minulých sezonách v druholigové Kroměříži, která ale z finančních důvodů prodala licenci do Trutnova. Jeho další štací, a to rozhodně zatím největší, bude věhlasný Vsetín. „Podepsáno to sice ještě není, ale jsme se sportovním manažerem Jaškinem napevno domluveni. Je to pro mě pocta a obrovská výzva, neváhal jsem ani na chvíli,“ potvrdil včera Deníku trenér Viktor Hlobil.

Valašský hokejový klub měl na trenérskou židli několik kandidátů, nakonec padla volba právě na Hlobila. „Měli jsme připraveno několik alternativ, ale tato je pro nás nejlepší. Hlobil koučoval druhou ligu v naší skupině, je velmi znalý této soutěže. Navíc sebou může přivést i nějaké hráče, v tomto by pro nás měl být velkým přínosem,“ vkládá naděje do nového kouče jednatel vsetínského klubu Stanislav Pavelec. Asistenta k trenéru Hlobilovi už má klub z Lapače také vytipovaného. „Bude to někdo znalý domácího vsetínského prostředí,“ dodal tajemně Pavelec.

Podle předpokladů si sebou Hlobil přivede některé z hokejistů, které v posledních letech trénoval v Kroměříži. „Mám vytipovaných několik šikovných hráčů, kteří by mohli do Vsetína přijít se mnou. Ještě to ale není úplně hotovo, jsme teprve na začátku,“ pravil nový vsetínský kouč Viktor Hlobil.

Ve stádiu usilovného hledání hráčů do mužstva je i vedení Valašského hokejového klubu. Ačkoliv ještě žádné jméno zcela oficiálně nepadlo, klub už pořádně rozhodil sítě „Všechno je to tak předběžně domluveno, ale máme asi patnáct hráčů, kteří mají zájem hrát ve Vsetíně. Čeká nás ještě těžká práce, ale věřím, že se s nimi domluvíme,“ dodal odhodlaně Pavelec.

Jedním z hráčů by podle všeho měl být Josef Štraub. Zkušený útočník už nebude pokračovat ve Valašském Meziříčí. Jako o možné posile o něm mluvil Pavelec už před dvěma týdny, když se světu oznámilo odkoupení licence od Blanska. „Jsme s ním předběžně domluveni. Hrával jsem s ním v Třinci i ve Vsetíně, měl by být pro mužstvo přínosem a takovým tmelícím prvkem. Jeho zkušenosti a autorita nám pomohou,“ věří Pavelec.