Letos tak šumperský celek juniorů zažívá nejlepší vstup do sezony. Navíc se svými výsledky vyhoupl do pozice jasného favorita soutěže. Většinu střetnutí vyhráli Mladí Draci rozdílem třídy a mohou se tak pochlubit famózním skóre 102:27.

„Sešla se tady dobrá parta dobrých kluků. Hráči se mezi sebou navzájem hecují, v týmu panuje pohoda. Máme tady spolehlivé hokejisty,“ prozrazuje hlavní důvody úspěšné šňůry jeden z trenérů Mladých Draků Leoš Minář. Ten společně s hlavním trenérem Petrem Rutarem má tento rok k dispozici opravdu mimořádně kvalitní kádr, jenž je složen výhradně z místních odchovanců šumperského hokejového klubu.

„Máme dvě vyrovnané pětky, velice dobře umí zahrát i třetí formace. Té potom zdatně sekunduje i čtvrtá lajna složená z mladých kluků loňského dorostu. Ti občas sice mají kolísavé výkony, ale to je dáno tím, že jsou v mužstvu prvním rokem a teď jsou na začátku. Pokud však budou na sobě pracovat, jejich čas přijde a měli by to být hráči do budoucna,“ uvádí Leoš Minář. K tomu nelze zapomenout ani na vyrovnanou dvojici gólmanů Kamil Nimmerrichter – Marek Peksa, kteří se spolu mezi tyčemi pravidelně střídají. Střídačce pak velí zkušený kouč Petr Rutar.

„Hlavní trenér dává celému týmu filozofii a se současnými hráči především pracuje dlouhodobě, což je nejpodstatnější. Tým je dobře připraven i kondičně. Trochu máme obavu, aby dosavadní úspěchy nestouply hráčům do hlavy, ale věříme, že jsou natolik inteligentní, že to ukočírují,“ doufá Leoš Minář. Letošní mužstvo juniorů je tak zatím na dobré cestě napodobit své mladší kolegy dorostence, kteří jsou nováčky v nejvyšší soutěži, když má velkou šanci postoupit do juniorské extraligy, kam zamíří přímo první celek po finálové skupině 1. ligy. „Nejdůležitější fáze sezony ale přijde teprve po Vánocích. Navíc nás ještě v základní části čeká zápas na ledě ambiciózního Havlíčkova Brodu, doma přivítáme silný Nový Jičín, zakopnout můžeme i jinde,“ krotí Leoš Minář optimismus příznivců, kteří již vidí šumperské juniory v extralize.

„Těžko teď odhadnu, co bude. Zatím jdeme zápas od zápasu. V podvědomí ale vidina postupu do extraligy určitě je. Letošní kádr by si ale nejvyšší soutěž rozhodně zasloužil,“ dodává závěrem Leoš Minář. Nutno podotknout, že by to bylo poprvé v historii šumperského hokeje.

PŘEČTĚTE SI DALŠÍ ZPRÁVY ZE ŠUMPERSKA A JESENICKA

Moje Šumpersko a JesenickoSportKulturaPodnikáníČerná kronika