HC Vítkovice - Mladí Draci Šumperk 3:0 (0:0, 0:0, 3:0)
Šumperk: Fabrici – Fryč, Gewiese, Karas, Zacpálek, Hrdlička, Štefan – Cink, Fořt, Stejskal – Tomaník, Svoboda, Tomiga – Šrámek, Prokopec, Trtík.


Přestože Mladí Draci svého protivníka v konečném součtu přestříleli, znovu ztroskotali na mizerné koncovce, se kterou se potýkají již spoustu utkání.
Podruhé v řadě navíc vyšel šumperský celek v naší nejvyšší dorostenecké soutěži střelecky naprázdno, celkově letos počtvrté. Diváci dlouho dobu sledovali vyrovnaný hokej s málo šancemi na obou stranách a na gól se čekalo až do třetí třetiny. Skóre jako první otevřeli domácí hráči, kteří se ve 47. minutě prosadili během přesilové hry. Šumperku tak nezbylo nic jiného, než otevřít hru a začít se tlačit dopředu ve snaze o zvrat.

Přemíra snahy Mladých Draků však byla natolik velká, že Vítkovice do odkryté hostující defenzivy dokázali ještě dvakrát udeřit. Dva slepené zásahy domácích v rozmezí necelých pěti minut tak definitivně rozhodly o vítězi celého klání. Šumperku se nakonec nepodařilo vsítit ani čestný úspěch.

„Bohužel těžko budeme na hřištích soupeřů hrát na nulu. Navíc v současné situaci, kdy naši útočníci nedávají branky. Do šancí se sice dostáváme, jenže je nedokážeme proměnit. Odehráli jsme druhé střetnutí bez gólu. Naši hráči si v zakončení přestávají věřit,“ uvedl zklamaně k zápasu ve Vítkovicích trenér dorostenců Šumperka Ivan Alka. V tomto klání následně šumperský celek představil další novou posilu, kterou je olomoucký obránce Martin Hrdlička. V defenzivě tak nováček soutěže nemá o hráče nouzi, v útočné fázi se však trenéři musí spoléhat na značně úzký kádr, který by rádi ještě doplnili.


Mladí Draci Šumperk - Sareza Ostrava 3:4 SN (1:1, 1:1, 1:1 – 0:0, 0:1)
Branky: 16. Prokopec, 38. Cink (Zacpálek, Fryč), 49. Tomiga (Tomaník).
Šumperk: Misiorz – Fořt, Zacpálek, Fryč, Gewiese, Hrdlička, Karas – Cink, Skoumal, Stejskal – Tomaník, Svoboda, Tomiga – Šrámek, Prokopec, Trtík.

Jedno z klíčových utkání tohoto roku dorostenci Mladých Draků nezvládli. S beznadějně poslední Sarezou doma padli po samostatných nájezdech.
Domácí začali zápas velkým náporem a donutili soupeře k faulům, jenže z přesilovek se nedokázali posadit. Hosté naopak z ojedinělé akce šli do vedení.
Šumperk sice v průběhu hry otočil skóre na svou stranu, když v závěru druhé části využil dvojnásobnou početní výhodu, ale z vedení se radoval jen pár vteřin. Fatální hrubka domácí obrany totiž nabídla Sareze vyrovnání. Ještě jednou Mladí Draci vedli, když v polovině třetí třetiny skórovali při vlastním oslabení, další kiks zadních řad Šumperka ale opět znamenal srovnání skóre.

Střetnutí, v němž měli hráči Šumperka evidentně navrch a v jehož průběhu mířili z mnoha šancí dvakrát do tyče, nakonec dospělo až do prodloužení, ve kterém se však o vítězi nerozhodlo. Potřetí v letošním ročníku tak utkání extraligy dorostu na šumperském zimním stadionu musely ukončit až samostatné nájezdy. Dramatický penaltový rozstřel ale k lítosti domácích příznivců zvládli daleko lépe hokejisté ostravské Sarezy, kteří v šesté sérii vytěžili bonusový bod navíc.

„Rozhodla první třetina, ve které jsme mohli nakročit za úspěchem, ale nedali jsme opět šance. V dnešním utkání jsme se příliš nadřeli na góly a naopak po fatálních a hrubých chybách sami lacině inkasujeme. Bohužel nás navíc tentokrát zklamali hráči, na nichž by naše hra měla stát,“ doplnil po domácí prohře Alka.

PŘEČTĚTE SI DALŠÍ ZPRÁVY ZE ŠUMPERSKA A JESENICKA

Moje Šumpersko a JesenickoSportKulturaPodnikáníČerná kronika