Severočeši pak dorazili do podhůří Jeseníků i s legendárním koučem Vladimírem Růžičkou, který coby trenér dovedl českou reprezentaci ke dvěma titulům mistrů světa a jako hráč je olympijským vítězem z Nagana.

Páteční bitvu odstartovali lépe šumperští hráči, když v první třetině využili přesilovou hru. Za záda litvínovského gólmana zaplula k tyči prudká rána Františka Pospíšila od modré čáry.

Těsný náskok následně Mladí Draci kontrolovali téměř do poloviny utkání, potom se však v početní výhodě prosadil také Litvínov a bylo srovnáno.

Středeční krajské derby Chance ligy patřilo Přerovu. Zubři uspěli na ledě Draků.
FOTO: Krajské derby pro Přerov. Draky potopil krátký výpadek ve druhé třetině

V dalším průběhu hry rozhodně nebyli domácí lepším mužstvem a jen obtížně se dostávali do opravdu vyložených šancí. Naopak blíže k rozdílovému gólu měli ve třetím dějství hosté, kteří orazítkovali tyč.

A když už se zdálo, že tento duel dojde do prodloužení, Chemici v závěru zachybovali na útočné modré čáře, Šumperk díky tomu ujel do přečíslení dva na jednoho a v čase 57:29 zajistil Mladým Drakům tříbodové vítězství Jakub Pazourek.

Nic na výsledku nezměnila ani závěrečná hra litvínovských bez brankáře a domácí svůj těsný náskok uhájili.

„Jsme rádi, že máme tři body, ale na rovinu musím říct, že průběh utkání tomu vůbec neodpovídal. Soupeř nás většinu času přehrával, o to je tato výhra cennější. Musím ocenit výkon obrany a výborně nám zachytal gólman Ondráček. V útoku jsme ale byli jaloví,“ okomentoval ve zkratce vybojované vítězství nad Litvínovem trenér dorostu Mladých Draků Radek Kučera.

Další utkání skupiny „o účast v play off“ sehraje Šumperk už v sobotu 7. ledna, kdy na domácím ledě přivítá od 12.45 hodin Piráty Chomutov.

Hokejisté Olomouce porazili Kladno 6:2. Jaromír Jágr a Jan Knotek
VIDEO: Jágr z vyprodané plecharény odjíždí s debaklem. Ondrušek s rekordem

HK Mladí Draci Šumperk – HC Litvínov 2:1 (1:0, 0:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 14. Pospíšil (Cabadaj, Veselý), 58. Pazourek (Záruba, Seidenglanz) – 27. Tůma (Soušek, J. Peroutka). Rozhodčí: Barek – Rychlý, Landsmann. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:1. Diváci: 88.

Šumperk: Ondráček – J. Březina, Jarmara, K. Březina, Souček, Plhal, Cabadaj, Veselý – Pazourek, Pluskal, Seidenglanz, Hejátko, Verner, Záruba, Karas, Prokop, Maurer, Pospíšil. Trenér: Radek Kučera.

Litvínov: Trejbal – Liška, Žák, Břenda, Prokeš, Winkelhofer, Kladivo, Soušek – Raichl, Sander, Dostál, Horský, Zikmund, M. Peroutka, Tomaník, J. Peroutka, Bednařík, Tůma. Trenér: Vladimír Růžička.