Celek z našeho hlavního města tak zareagoval na dlouhodobější zranění gólmana Romana Málka mladšího.

„Slavia je velký klub, taková šance může přijít jednou za kariéru, tak jsem jí chtěl chytit. Je to pro mě výzva a věřím, že se mi bude dařit. V naší rodině jsme navíc všichni slávisti, takže i tím to bude pro mě speciální,“ prozradil ke svému novému působišti na klubovém webu Pražanů Martin Holík.

Odchovanec hodonínského hokeje přišel před letošní sezónou do Šumperku z Přerova s vidinou výraznějšího herního vytížení.

Při konkurenci jasné jedničky Vojtěcha Mokrého však dohromady v barvách Draků naskočil pouze do čtyř zápasů a v pěti duelech poté vypomohl druholigové Kopřivnici.

A navíc po příchodu dalšího brankáře Richarda Běhuly z Kadaně se na konci listopadu již tak složitá Holíkova situace v Šumperku ještě více zkomplikovala.

Jedna z prvních letních posil Draků tedy nakonec doplatila na přetlak v brankovišti a podle oficiálního klubového vyjádření šumperské angažmá Martina Holíka po vzájemné dohodě počátkem ledna skončilo.

Nyní se tak dvaadvacetiletý gólman může se svými nedávnými spoluhráči z řad Draků potkat již jako soupeř v barvách Slavie.

Vzájemné utkání obou týmů má již po odkladu (kvůli karanténě Draků) nový termín. Duel Šumperku na ledě Pražanů by měl proběhnout v neděli 13. února, tedy pouhý den po domácím střetnutí s Litoměřicemi.