Po hubenějších letech, kdy nejen hokej dusily extrémně nízké počty narozených dětí, míří na zimní stadion v Šumperku relativně velké množství zájemců. Fanoušci si tak mohou říct, že i nadále budou pokračovat dobré výsledky mládežnických celků šumperského hokeje, které vystupují pod hlavičkou HK Mladí Draci Šumperk. Na práci s mládeží dávají v šumperském hokejovém klubu veliký důraz. A ten se vyplácí. Dorostenecký tým je letos nováčkem v extralize, nejvyšší soutěži, a daří se mu, zatím je v té lepší polovině tabulky.

Do extraligy by chtěli nakročit i junioři, favorité první juniorské ligy. Žákovské týmy patří ve většině kategorií k elitě v České republice od nejmenších třeťáků, kteří startují v tak zvaném minihokeji, až po deváťáky, kteří nyní vedou průběžnou tabulku Žákovské ligy. Navíc, diváci už nejsou záležitostí jenom mužského týmu, stovky jich chodí na utkání dorostu, o víkendu se čeká šumperský mládežnický rekord, neboť Mladí Draci uvítají pražskou Slavii a Spartu. A třeba na jarním Imprima Cupu, což je mezinárodní klání nejmenších hráčů v minihokeji, byly tribuny také téměř plné, neboť v Šumperku hrály takové kluby jako Kometa Brno, Kobra Praha, Slovan Bratislava či HC Košice. A většinu z nich přitom Dráčata porazila.

Nábor Dráčat: Co zájemce nemusí
Nemusí umět vůbec bruslit, to se přece naučí právě na trénicích přípravky Dráčat. S tréninkem hokejistů to nemá příliš společného. Nováčci se spíše formou her učí základy bruslení. Nemusí mít brusle, ani další výstroj. Brusle a helmu vám půjčí hokejový klub. Ostatní není zapotřebí.

Co zájemce musí mít Sportovní oblečení do chladného prostředí a teplé rukavice.

Koho se to týká Chlapců ročníků narození 1999, 2000, 2001, 2002, 2003.

Informace
Na mobilu vedoucího Dráčat: 724/536 098.
Můžete s chlapcem také rovnou přijít na některý z tréninků Dráčat. Rozpis tréninků Dráčat najdete na zimním stadionu na nástěnce, která je hned za hlavním vchodem.