A to by tedy byla ironie osudu.

Je to skoro rok, co Kašíka vezli coby olomouckého gólmana do nemocnice s otřesem mozku po střetu s šumperským útočníkem Adamem Červenkou. Situace, která pak vířila vášně mezi šumperskými a olomouckými fanoušky hodně dlouho.

Rok se s rokem sešel a loňský nepřítel všeho s drakem na prsou je nyní sám Drakem. I když není v tuhle chvíli stoprocentní, že se proti Olomouci postaví do šumperské brány, pokud ano, bude velmi zajímavé sledovat reakci tribun.

2. kolo první hokejové ligy Salith Šumperk versus HC Olomouc, sobota 14. září od 17.00, šumperský zimní stadion. Utkání je vedeno jako rizikové, pořadatelé prosí: přijďte na stadion dříve, mohou se dělat fronty

Čtěte také: Bude zle, varují hokejoví pořadatelé. S výtržníky zatočíme. Musíme

Nemáte obavu, co na vás šumperští fanoušci v sobotu, pokud nastoupíte do šumperské brány?
Ono to vůbec není jasné, kdo bude v sobotu za Šumperk chytat. Obavy ani nemám, ale doufám, že mě vezmou dobře, samozřejmě vím, že mě v loňské sezoně moc nemuseli, ale to je snad už minulost. Teď chytám za Šumperk.

Jaký byl váš první pocit, když jste začal tušit, že budete chytat za Draky?
Byl jsem smutný z toho, že nebudu chytat doma (Kašík je hráčem Zlína – pozn. red.). Jinak jsem to neřešil.

Proč ve Zlíně zůstal místo zraněné jedničky Horčičky šumperský Tomáš Štůrala, a ne vy? Chytal jste loni za Olomouc baráž o extraligu…
Mně se moc nevyvedla příprava, Tomáš má aktuálně lepší formu, tak proto je nyní zlínskou jedničkou on, ne já.

Vaše premiéra v dresu Draků moc dobře nedopadla, v Mladé Boleslavi jste prohráli 6:1. Jaký je váš komentář k utkání?
Celkem jsem si zachytal, pro mě náročný den, jsem celkem unavený. No, jak to zhodnotit, Boleslav byla opravdu lepší ve všech směrech.

Pokud nastoupíte v sobotu za Šumperk proti Olomouci, bude to pro vás výhoda, že znáte dobře hráče Olomouce?
Myslím si, že ano, ale je otázka, zda to nakonec pomůže (smích).

Bude plný stadion. Máte raději takové zápasy, nebo spíše klid a ticho?
Tohle je mi jedno, ale ať přijde hodně lidí, to je pak větší sranda.

Nemáte obavu, že vás budou šumperští fans podezřívat, že nechytáte proti Olomouci na sto procent?
To se opravdu nemusí bát, nejde přeci o Šumperk nebo o Olomouc, chytám za sebe, jde o moje renomé, a to si nechci pokazit špatnými výkony. Pokud proti Olomouci nastoupím, budu ji chtít porazit.

Matěj Pekr: Doufám, že Kašík dostane od Olomouce jako od BoleslaviMatěj Pekr během utkání Draků s OlomoucíŠumperk, Olomouc - V podobné situaci, jako je nyní gólman Libor Kašík, byl před časem jiný dnes olomoucký hokejista: Matěj Pekr. Ten byl roky ikonou Draků, se kterými vybojoval například juniorskou extraligu, po pádu Draků do druhé ligy ale přestoupil do Olomouce, což mu dlouho řada fanoušku nemohla odpustit. Dodnes slýchává na šumperském ledě během prvoligových zápasů z tribun ostrá slova.

„Ale to je vážně výjimka, občas něco zaslechnu, ale stále se do Šumperku vracím za kamarády, za rodinou, mám to v Šumperku rád. Že měníte angažmá, takový prostě je hokejový život," říká Matěj Pekr. „Ale určitě si umím představit, že to Libor má v hlavě, úplně to nevymažete, že by ho to ale nějak ovlivnilo přímo na ledě, tomu nevěřím."

Zápas bude sledovat narvaný stadion a v derby se často favorit proti slabšímu týmu trápí. „V Šumperku to nemá nikdo lehké, jednak je tam horší led a hlavně atmosféra, lidi tam fandí, i když domácí prohrávají," říká Pekr.

Ten věří, že Olomouc vyhraje, přestože bude patrně muset vyzrát na Libora Kašíka. „Má jednu slabší stránku, rozehrávku holí," směje se Pekr v narážce na rok starý zápas Mory na ledě Šumperku, kdy si dezorientovaný Kašík sám dal gól ve snaze rozehrát kotouč za bránu. „Ale vážně, asi nějaké slabiny Libor má, ale já o nich nevím."

A na závěr svého bývalého spoluhráče popíchne: „Doufám, že v sobotu dostane minimálně stejně gólů, jako v Boleslavi." Tam Draci v úvodním kole ligy padli 6:1.

Videopozvánka na derby, autorem je jeden z fanoušků Draků

Zdroj: Youtube