Slovenský gólman Jakub Lackovič pak vychytal své premiérové čisté konto v barvách Draků. Do sestavy se navíc vrátil jeho krajan Dávid Kohút, jenž si zapsal bod za asistenci.

Během svižné první třetiny se diváci změny skóre nedočkali. Až na začátku prostřední části čerstvá posila Vratislav Kunst otřel střelou od modré čáry kotouč o tyčku a domácí vedli.

Potom však převzali iniciativu Poláci a do přestávky měli více ze hry. Dvě velké šance se přesto zrodily na druhé straně.

Draci doma prohráli s Jihlavou
Draci v přípravě nestačili na Jihlavu, ve čtvrtek hrají opět doma

Nejprve domácí hokejisté orazítkovali spojnici a později ujel do brejku Lukáš Žálčík, jenže z dobré pozice netrefil bránu. Jinak byl v této části k vidění spíše neurovnaný hokej s řadou nepřesností.

Na začátku třetího dějství následně Šumperk promarnil minutovou přesilovku pět na tři a s přibývajícím časem lze těžko tento zápas označit přízviskem přátelský, neboť se na ledě strhlo hned několik ostrých šarvátek a rozhodčí rozdali také dva vyšší tresty.

Těsně před koncem zkusili hosté při vyloučení jednoho ze šumperských hráčů hru bez gólmana šest na čtyři, Draci však nezměrnou obětavostí nejtěsnější výsledek uhájili.

„Utkání jsme poctivě odpracovali. Narazili jsme na kvalitního a hodně nepříjemného soupeře, ke kterému chováme velký respekt. Mají tam výborné hráče i trenéra. Vážíme si také toho, že k nám přijeli na přípravu poté, co nám odřekl Prostějov,“ prozradil úvodem trenér Draků Lukáš Majer.

HC Olomouc. Ilustrační foto
Mora si bez opor vyšlápla také na Kometu

„Jsme rádi, že jsme nakonec našli cestu k vítězství, byť se tentokrát zrodilo spíše defenzivní cestou. Velké poděkování patří i divákům, jejich podpora byla hodně znát. Stále však máme před sebou plno práce. Musíme se naučit zvládat klíčové momenty, jako je třeba přesilovka pět na tři, kterou jsme tam dnes měli a nedokázali ji využít,“ dodal ve zkratce lodivod Šumperku.

Draci Pars Šumperk – JKH GKS Jastrzebie 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)

Branka a nahrávka: 22. Kunst (Kohút). Rozhodčí: Novotný, Cik – Bezděk, Peluha. Vyloučení: 6:7, navíc Rutar (Šumperk) - Jansons (Jastrzebie) oba trest 5 minut a do konce utkání, bez využití. Diváci: 350.

Šumperk: Lackovič – Dudycha, Drtil, Kadeřávek, Kunst, Rutar, Hrachovský – Průžek, Bartoš, Žálčík, Kohút, P. Čermák, Jouza, Křemen, Šuhaj, Bernat, Antoníček, E. Čermák, Horký. Trenér: Lukáš Majer.

Hokejisté Přerova (ve žlutém) v utkání Zubr Cupu proti Vsetínu. Jiří Goiš vyfasoval trest do konce utkání.
OBRAZEM: Nevídaný počet trestů. Zubři ovládli vyhrocený duel se Vsetínem