Ještě v minulém týdnu měli prostějovští Jestřábi na soupisce jen tři hráče: gólmana Láníčka a forvardy Žibritu s Dostálem. K tomu dluh 1,6 milionu korun Domovní správě v Prostějově.

Tým, který měl ještě o Vánocích ambice hrát play off 1. ligy, nyní neví, zda bude schopen absolvovat se ctí druholigové boje.

Vedení klubu sice tvrdí, že je na spadnutí podepsání smlouvy s generálním partnerem, ale zatím jen na spadnutí. „Když se nám sponzora podaří zajistit, máme celou sezonu zajištěnou. Pokud ne, sezonu také rozjedeme, ale…“ nedokončuje černou myšlenku Michal Bartošek, předseda prostějovského hokejového klubu.

Prostějovský hokej prožil příšerné jaro. Tým měl na dosah záchranu, ale někdy nepochopitelné výkony hráčů srazily Jestřáby do nižší soutěže. Prostějov se tak ve 2. lize nebude moci spoléhat na spolupráci s extraligovým Třincem.

„Do týmu zapojíme jednu pětku prostějovských juniorů,“ říká trochu nejistě Bartošek. Při otázce, zda na mužskou 2. ligu mají, odvětí rázně: „Musí se snažit!“

A pokud klub nepodepíše smlouvu s generálním partnerem, asi bude hůř.

„Holej zadek jsme relativně měli tři roky. Nenašel se žádný sponzor, nemáme na nákupy hráčů,“ říká Bartošek.

Prostějovskému hokeji by chtěl pomoci Alois Chlustina, protřelý kouč, který byl u jarního sestupu Jestřábů. „Chceme využít jeho schopností v oblasti marketingu. Jsme na devadesát procent domluveni, že by nám takto vypomáhal a zároveň působil i jako kouč u A mužstva,“ tvrdí Bartošek.

Pokud ne, hlavním trenérem zůstane Radomír Kužílek. Tedy asi.

Vedení klubu také uvedlo, že se objevil zájemce o koupi klubu, ovšem jen o jeho mládežnickou část. S tím ale vedení klubu nesouhlasí. „Potencionální kupec nechce investovat do mužů. Ale takhle by to nefungovalo. Chci, aby klub fungoval jako celek. Prioritou klubu ale teď je pokrytí dluhu,“ podotýká Michal Bartošek.

Jan, Dočkal, Jan Kastner