Dlouhou dobu se však domácí hráči proti svému nadšeně bojujícímu protivníkovi nemohli střelecky prosadit a v průběhu druhé třetiny dokonce jako první inkasovali, navíc zkraje třetí části hosté zvýšili svůj náskok na dvoubrankový.

Potom však Šumperk předvedl obrat a nakonec si dokráčel až ke třem bodům. Dvěma zásahy se o to nejvíce zasloužil v poslední době gólově naladěný Tomáš Langr.

„Dlouho jsme se trápili v koncovce, se kterou máme poslední dobou potíže. Pomohlo nám, že jsme za stavu 0:2 dokázali rychle srovnat během jediné minuty, pak už jsme měli herně navrch a podařilo se nám výsledek otočit," prozradil krátce k pátečnímu duelu vedoucí týmu Mladých Draků Šumperk Karel Navrátil.

„Přestože je Brno poslední, velice nás svým výkonem překvapilo, hosté hráli s velkým nasazením, bylo vidět, že se chtějí předvést novému trenérovi," doplnil Navrátil.

Není bez zajímavosti, že oním novým koučem na střídačce brněnského Warrioru je bývalý vynikající obránce Oldřich Kališ, tedy hokejista, který jako kapitán dovedl v sezoně 2006/2007 Draky k postupu do 1. ligy.

HK Mladí Draci Šumperk – Warrior Brno 4:2 (0:0, 0:1, 4:1)

Branky Šumperku: Langr 2, Holinka, Malý.
Šumperk: Řoutil – Navrátil, Vepřek, Feledík, Pšeja, Pražák, Nemeškal – Holinka, Kovář, Galuška – Prokopec, Kobza, Langr – Žálčík, Nastoupil, Nedopil – Malý, Stanislav.