Pospíšilovi Gladiátoři ve druhém kole tzv. Kelly Cupu 2008 prohrávají s mužstvem South Carolina Stingrays již 0:2 na zápasy. Další porážka by tak pro celek Gwinnett znamenala konec sezony.

Zatímco v úvodním kole se Gladiators mohli radovat z hladkého postupu, když poměrem 3:0 na utkání přehráli mužstvo Charlotte Checkers, nyní musí dohánět ztrátu.

V prvním klání proti Karolině prohrál tým Tomáše Pospíšila na ledě soupeře 2:5, ve druhém duelu potom smolně 4:5 v prodloužení. Bývalý šumperský hokejista zaznamenal v těchto kláních dva body za gól a přihrávku.

V play off je následně Pospíšil druhým nejproduktivnějším mužem svého družstva, když v pěti odehraných zápasech nasbíral pět bodů díky dvěma brankám a třem asistencím.

Do vyřazovacích bojů se naopak ve farmářské soutěži AHL letos neprobojoval další ze šumperských hokejistů za oceánem Jakub Kindl, jehož celek Grand Rapids Griffins dohrál závěr základní části bez možnosti proniknout do play off.

Kapitán naší reprezentace z loňského šampionátu dvacítek odehrál tento rok v zámořské farmářské soutěži AHL 75 zápasů, v nichž zaznamenal sedmnáct bodů za tři branky a čtrnáct přihrávek. V hodnocení plus/minus skončil šumperský odchovanec s bilancí 34 záporných bodů a celkově nasbíral 82 trestných minut.

Pro Kindla však letošní ročník za mořem ještě neskočil, když společně s dalšími šesti hráči byl povolán jako záloha do prvního mužstva NHL Detroit Red Wings.

Bývalý člen žákovských výběrů Mladých Draků je tak v případě potřeby připraven naskočit v barvách Rudých křídel do letošních bojů o Stanley Cup.
Kromě Kindla s Pospíšilem letos reprezentoval šumperský hokej za hranicemi České republiky také další hokejista z éry slavných Vlčat, útočník Michal Schön.

Forvard, který minulý rok postoupil s Draky do 1. ligy, sice započal letošní ročník v dresu druholigového Přerova, odkud však záhy zamířil do německé Oberligy, ve které pravidelně nastupoval za Drážďany.

Týmu Ledových lvů pak pomohl k postupu do 2. bundesligy.

Miroslav Pergl