„Pro nás to byla taková první facka. Spousta kluků nastoupila do prvního zápasu v Chance lize. Doufám, že si uvědomili, že to tady nebude nějaké já, já, já, že musíme vystupovat jako tým a nedělat chyby. Jinak nás soupeři budou takto trestat dál,“ hodnotil šumperský trenér Martin Sobotka.

Draci zaskočili v úvodních minutách Vsetín svou aktivitou. První velkou šanci zápasu měl po pohledné akci Jaroš, z levého kruhu ale ve 4. minutě Gábu neprostřelil.

Poté už však začali domácí přebírat otěže zápasu do svých rukou. Šumperk nicméně velký tlak i díky Peksovi v bráně přežil a vyčkával na své šance. Ty přišly, Jaroš z podobné pozice jako na začátku utkání opět trefil Gábu, Tadeáš Král o chvíli později dokonce tyč.

Když už to vypadalo, že hosté zvládnou i první oslabení v soutěži, byl na jeho konci za hranou pravidel sražen Milfait. Rozhodčí ale hru nepřerušili a Vsetín dotáhl akci do zdárného konce, prosadil se Roman Půček.

„Chtěli jsme zachytit úvod, abychom tady neinkasovali rychlé góly. To se nám podařilo a dokonce jsme tam v prvních patnácti minutách měli nějaké nájezdy a dali i tyčku. Pak jsme udělali zbytečný útočný faul a inkasovali,“ mrzelo kouče Sobotku.

Centimetry od srovnání

Druhou třetinu začali Draci aktivně a vysloužili si první přesilovku. Tu sice nevyužili, následoval ale trvající tlak hostů a Kučera podruhé nastřelil tyč Gábovy brány. To byl klíčový okamžik zápasu.

Vsetín se totiž vzápětí dvakrát dostal do přečíslení a obě šance nekompromisně využil. Namísto stavu 1:1 svítilo na světelné tabuli skóre 3:0 a Martin Sobotka si vzal oddechový čas.

Ten sice utlumil Valachy co se gólů týče, nápor domácích však pokračoval. Čtvrtý gól nakonec Vsetín přidal až ve 48. minutě, kdy zůstal mezi kruhy úplně volný Gorčík. Pátou branku pak dal po chybě hostů Roman Vlach, na 6:0 upravil šikovnou tečí Branislav Rehuš.

„První třetinu jsme ještě odehráli dobře, ve druhé už jsme ale udělali zbytečné ztráty kotouče a soupeř nás vytrestal. Pak už byl Vsetín jednoznačně lepší, my jsme se jen horko těžko bránili,“ uznal Martin Sobotka.

Ve středu čeká Draky domácí premiéra, ŠKODA Aréna přivítá od 18 hodin Havířov.

Šumperští hokejisté. Ilustrační foto
Nejistá sezóna. Chance liga startuje (zatím) bez pěti účastníků

VHK Robe Vsetín – Draci Pars Šumperk (1:0, 2:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 18. Půček (Pechanec, Smetana), 26. Gorčík (Březina, Pechanec), 26. Rehuš (Půček, Štach), 48. Gorčík (Březina), 54. R. Vlach, 57. Rehuš (Půček). Rozhodčí: Kašík, Cabák – Bartek, Konvička. Vyloučení: 2:1 navíc Šilhavý (Vsetín) 10 minut OT. Využití: 1:0. Diváci: 1370.

Vsetín: Gába – Hryciow, Smetana, Kudělka, Bartko, Štach, Jenáček, Ondračka – J. Kloz, Machač, Gajarský – Březina, Pechanec, Gorčík – Půček, R. Vlach, Rehuš – Hořanský, Šilhavý, Vítek. Trenér: Jan Srdínko.

Šumperk: Peksa – Gewiese, Kabelka, Weintritt, Řezáč, Věntus, Dosek, Nepokoj – Jaroš, Milfait, Baláž – Bernovský, Tadeáš Král, P. Kratochvíl – Uhlík, Spratek, Hroch – Kučera, Scheuter, Krejčiřík. Trenér: Martin Sobotka.