Asi nejvíce Šumperku chybí především útočník Tomáš Brunec, jehož zdravotní potíže však bohužel jsou dlouhodobějšího rázu.

Čtěte: Draci přerušili šňůru porážek, doma zdolali Benátky

„Má natažené vazy a artrózu v lýtku, musí si píchat injekce. Vypadá to, že ještě možná měsíc bude mimo hru," prozradil Deníku trenér Draků Radek Kučera.

Po ostrém zákroku z duelu v Hradci Králové, z něhož si odnesl menší otřes mozku, musel odpočívat další forvard Matěj Blinka.

„Ten by se ale měl v pondělí opět zapojit do tréninku," uvedl dále šumperský kouč.

Otázka nad startem v dalších zápasech visí naopak u Michala Hlinky, který v posledních duelech naskočil v extralize za Vítkovice, jenže během pátečního duelu se zranil, kdy podobně jako Blinka inkasoval úder do hlavy.

Zcela jiný důvod poté měla sobotní absence obránce Jana Tesaříka.

„Honza se ženil, tohle jsme museli respektovat, takže dostal na zápas proti Benátkám volno," prozradil pro řadu šumperských fanynek asi smutnou zprávu kouč Draků.

„Přesto, i kdybychom byli kompletní, sestava by byla taková, v jaké jsme nastoupili, hráli jsme tentokrát jen na tři lajny, protože jsme museli něco změnit a nemohli jsme pořád čekat, co bude dál," vysvětluje Kučera.

„Karel Plášek tak nastoupil v první formaci na centru, aby rozdával puky, Červenka se posunul k mladíkům Skoumalovi s Cinkem a Vrdlovec se vrátil na pravé křídlo k Hulvovi, v základu byl zpět Stoklasa," popsal Radek Kučera hlavní změny v sestavě, do níž se tentokrát nevešel útočník Denis Kindl, jenž byl připraven pouze na střídačce.