Krajský výkonný výbor Českého svazu ledního hokeje (ČSLH) v Olomouci totiž ve čtvrtek uveřejnil rozhodnutí, že čtyři družstva hokejových Jestřábů – mladší dorostenci, přípravka a dvě mužstva minihokeje – mají zastavenou činnost.

Důvodem je nesplacení závazků vůči svazu.

„Podmínky pro hraní měly být splněné koncem minulého týdne. Na žádnou snahu o uhrazení ani komunikaci to však zatím nevypadá,“ vyjádřil se předseda krajského výkonného výboru Kamil Přecechtěl. 

Koupaliště ve Stražisku
Sezóna plováren na Prostějovsku? Spíše průměrná, hodnotí provozovatelé

Podle jeho slov se však věci mohou změnit po celostátním zasedání výkonného výboru. To potvrzuje i mluvčí ČSLH Zdeněk Zikmund.

„Výkonný výbor ČSLH se bude situací spolku LHK Jestřábi Prostějov zabývat na nejbližším jednání v úterý pátého září. Podle platných řádů může vůči spolku uplatnit různé sankce – od pozastavení přestupů, přes finanční pokutu nebo vyloučení ze soutěží až po vyloučení z ČSLH. Výsledky jednání nechci předjímat,“ uvedl pro Deník.

Dodal však, že výsledný verdikt bude záviset na jedné věci.

„ČSLH bude určitě hledat takové řešení, který by umožnilo, aby mladí hokejisté, kteří jsou ve spolku registrováni, mohli pokračovat v činnosti,“ uvedl Zikmund. 

Studna. Ilustrační foto.
Zranil se při čištění studně, na hlavu mu z výšky 17 metrů spadl kus kovu
Ilustrační foto.
Plumlov ovládne geocaching. Na obří akci se čekají tisíce lidí

Primátorka: Můžu se zatím jen smát

V tom se shoduje také s představiteli prostějovského magistrátu. Na čtvrteční tiskové konferenci po jednání rady naznačili, co vše může nyní, především malé hokejisty, čekat.

„Je zde příslib ze strany Jestřábů, že uhradí během pátku své závazky. Dokud ale není vše podepsané, tak tomu nevěřím a můžu se jen smát,“ poznamenala primátorka Alena Rašková.

„Pokud nebudou mít uhrazené Jestřábi do pátého září závazky, tak jim může výkonný výbor odebrat licence. Je otázkou, co by pak bylo s licencí pro první ligu,“ uvedl na tiskové konferenci náměstek primátorky Jiří Pospíšil.

Jiří Vykoukal
Tahanice o prostějovský hokej? Jako válka, říká Vykoukal

Trenéři čekají na výplaty

Problémem Jestřábů nyní však nejsou jen neuhrazené závazky a hrozba, že svaz rozhodne o ukončení působení klubu v mládežnických soutěžích. Jak se totiž ukazuje, samotný klub prakticky nefunguje.

Například na mužstvu mladších dorostenců zapsaný trenér Radomír Kužílek Deník informoval, že tréninky prakticky nejsou.

„V Prostějově jsem byl naposledy asi někdy v červnu. Čekáme nyní na výplaty, termín byl do pětadvacátého srpna. Nic jsme však nedostali,“ uvedl Kužílek s tím, že v této situaci není zdaleka sám.

Prostějovská primátorka Alena Rašková (ČSSD)
Primátorka Rašková: Jednání předsedy Jestřábů mě velmi zklamalo