Po sérii nezdarů byl ale Martinka mezi hráči, kteří museli kádr nováčka 1. hokejové ligy opustit a nyní je jednou z opor druholigového Uničova, který však má podobné potíže jako Šumperk: hraje o záchranu v soutěži.

Tři góly v tak důležitém utkání jsou hodně cenné…

Padlo to tam. V posledních zápasech se našem útoku daří dávat góly, teď jsem se trefil já.

Konečný výsledek 7:2 sice vypadá jednoznačně, ale na začátku třetí třetiny ještě bylo skóre vyrovnané 2:2. Proč se utkání během jedenácti minut tak otočilo?

Bylo to hodně vyrovnané. Karviná dobře bruslila, čímž nás překvapila. Ke konci zápasu nám ale do branky všechno spadlo a soupeř přestal klást odpor.

Tato výhra je pro uničovské družstvo hodně důležitá. Věříte, že se blýská na lepší časy?

Doufám, že ano. Důležité je, že jsme poslední Karviné odskočili na šest bodů. Teď hrajeme v Kroměříži a bylo by dobré, kdybychom tam něco v boji o záchranu urvali.

Pomýšlet na play-off je ale vzhledem k velké ztrátě na osmou Orlovou asi nereálné?

To není, naše účast v play off 2. ligy není moc pravděpodobná, to bychom totiž museli do konce základní části skoro všechno vyhrát.

Na začátku sezony jste začínal v prvoligovém Šumperku, pak jste se přesunul do druholigového Uničova. Kde je náročnější boj o záchranu?

Je to určitě těžké v obou klubech. Vedení vyvíjí tlak na hráče v Uničově i Šumperku. V Šumperku ale je větší obměna hráčského kádru, než je v Uničově.

Jak je to vlastně s vaší hráčskou smlouvou?

Na začátku sezony mě Šumperk koupil z Olomouce. Podepsal jsem smlouvu v Šumperku. Pak byl ale kontrakt rozvázán a šel jsem hrát do Uničova. Předpokládám, že po sezoně se zase vrátím do Šumperka.