Před nadcházejícími akcemi českých národních týmů figurují bývalí šumperští hokejisté ve výběrech do šestnácti, sedmnácti i osmnácti let.

Nejnáročnější akce sezony čeká na šestnáctku, když nejmladší výběr se počátkem února zúčastní turnaje čtyř v ruském Podolsku.

V kádru trenéra Miroslava Přerosta je také loňská opora šumperských dorostenců a nyní pardubický obránce Ondřej Starý. V Šumperku si pak v minulosti zahrál mládežnické soutěže také nynější kapitán extraligového dorostu Olomouce Lukáš Králík.

Reprezentační sedmnáctka vyrazí na turnaj čtyř do Finska, kam s mužstvem odcestuje další z bývalých Mladých Draků Denis Kindl, nyní útočník pardubické juniorky, který má již s mládežnickými reprezentacemi bohaté zkušenosti.

Poslední vážnější test před mistrovstvím světa čeká na reprezentanty do 18 let. Výběr trenérů Zdeňka Čecha a Radka Kampfa se zúčastní kvalitního turnaje pěti ve Švédsku.

Mezi osmnáctiletými se na další akci představí v současnosti forvard třineckých juniorů Jakub Orsava, který byl před dvěma lety kapitánem a nejproduktivnějším hráčem šumperských dorostenců v jejich postupové sezoně.

Miroslav Pergl