V rámci kurzu se děti naučí základní bruslařské dovednosti, a to převážně herní formou. Účast na trénincích je zdarma. Klub navíc nabízí i možnost zapůjčení výstroje (helma, brusle, hokejka, chrániče). Pro účastníky kurzu dále plánuje klub v průběhu hokejové sezony uspořádat různé zábavné akce - Mikulášská nadílka, trénink s Draky, exhibiční zápas během prvoligového utkání Draků.

Účastníci kurzu nejsou nijak vázaní ke vstupu do hokejového klubu, přestože po osvojení základního bruslení toho budou schopni, čímž se dětem otevře skvělá příležitost k novým zážitkům a zajímavému dětství.

„Češi jsou hokejový národ a Šumperk lze dlouhodobě považovat za hokejové město. Rádi bychom v této tradici pokračovali, a proto se snažíme k hokeji a vůbec k bruslení přitáhnout co nejvíce dětí a vytvořit dětem takové podmínky, aby to pro ně bylo finančně co nejméně nákladné. Myslím, že hokej je velice atraktivní koníček a zábavná hra, která navíc pěstuje v dětech mnoho důležitých charakterových vlastností, které mohou využít i v pozdějším životě," říká Radomír Čížek, trenér mládeže šumperského hokejového klubu.

„Díky spolupráci s 1. ZŠ jsme schopni pro děti vytvořit takový program tréninků, který rodičům usnadní dovoz a odvoz na tréninky a zajistí klukům aktivity téměř každý den v týdnu, u kterých poznají mnoho nových přátel. V prvních letech přípravy navíc i díky možnosti zapůjčení výstroje je navíc hokej cenově srovnatelný s různými kroužky a jinými aktivitami. Kromě toho se snažíme pro kluky průběžně pořádat různé akce, soustředění na suchu i na ledě a pravidelně vyjíždíme na hokejové turnaje, které jsou pro kluky asi největším zážitkem," dodává Čížek.

Na šumperském zimním stadionu se navíc pravidelně koná bruslení veřejnosti, a to každé úterý od 17.00 do 18.00 hodin (vstupné 40 korun) a každou neděli od 8.30 do 9.45 bruslení rodičů s dětmi, na které mají děti do 12 let vstup zdarma a rodiče platí pouze 20 korun. Informace o kurzech bruslení získáte také na mobilu Radomíra Čížka 605 556 524.

Účastníci kurzů bruslení.