Šumperk byl o třídu lepší než Ústí

Mladí Draci Šumperk – Ústečtí Lvi 7:1 (2:1, 3:0, 2:0)
Branky: 15. Skoumal (Tomaník), 17. Cink, 27. Trtík (Tomaník), 29. Fryč (Skoumal), 33. Stejskal, 56. Fořt (Cink), 57. Drtil (Skoumal). Diváků: 250.
Šumperk: Misiorz – Fryč, Hasník, Starý, Štefan, Svoboda, Kašpar, Sóos – Stejskal, Prokopec, Trtík – Tomaník, Skoumal, Cink – Pezda, Fořt, Šrámek – Drtil.

Začátek však patřil hostům a Šumperk několik úvodních minut působil zakřiknutým dojmem. Jenže Draci dokázali v této fázi hry odolat dvojnásobné přesilovce protivníka a sami pak v početní výhodě udeřili. O chvíli později navíc přidali i další zásah.Slovan zdramatizoval vývoj střetnutí pouze těsně před první přestávkou, kdy šťastným gólem snížil. Zbytek utkání následně patřil domácím, na jejichž hru bylo radost se dívat.

Draci skvěle bruslili, nebáli se chodit do soubojů, vymýšleli pohledné akce a především dávali branky. Po druhé části tak nebylo o vítězi pochyb.
Závěrečné dějství již šumperští hráči v klidu kontrolovali a těsně před koncem svůj náskok ještě navýšili. Kromě toho řada dalších domácích šancí zůstala nevyužita. Konečné skóre je tak nakonec pro Severočechy milosrdné. Není bez zajímavosti, že každý ze sedmi domácích gólů vstřelil jiný hráč, přičemž zásahy Drtila a Fořta byly jejich premiérové v dorostenecké kategorii.

„Na začátku byl soupeř lepší, ale nás skvěle podržel gólman, což bylo klíčové. Postupem času jsme začali hosty přehrávat a od druhé třetiny bylo vidět, že chceme hrát hokej. Kluci hráli zodpovědně a důrazně, soustředili se na hru. Podařilo se nám využít přesilovky. Myslím si, že jsme zcela po zásluze vyhráli,“ uvedl spokojeně k zápasu trenér dorostu Draků Ivan Alka.




S Chemopetrolem došlo až na nájezdy

ŠUMPERK - Dramatické utkání s Litvínovem dospělo až do samostatných nájezdů, v nichž se radovali hosté. Draci tak poprvé na svém ledě prohráli.

Mladí Draci Šumperk – Litvínov
2:3 SN (1:0, 0:0, 1:2 – 0:0, 0:1)
Branky: 1. Prokopec (Trtík, Stejskal), 60. Stejskal (Skoumal). Diváků: 200.
Šumperk: Misiorz – Fryč, Sóos, Starý, Štefan, Svoboda, Kašpar – Stejskal, Prokopec, Trtík – Tomaník, Skoumal, Cink – Pezda, Fořt, Šrámek – Drtil.

Skóre zápasu se poprvé měnilo již po 38 vteřinách hry, kdy se Šumperk ujal vedení. Až do konce první třetiny však Draci museli čelit permanentnímu náporu dobře fyzicky i bruslařsky vybavených hráčů Chemopetrolu. Velké šance na zvýšení náskoku měli Draci následně v prostřední části, jenže střelecky neuspěli ani v několika po sobě jdoucích přesilovkách. Když v posledním dějství nevyužil Šumperk brejk dva na jednoho, kdy domácí minuli odkrytou bránu, přišel trest. Z protiútoku totiž Litvínov nejprve vyrovnal a záhy zaskočeným Drakům přidal i druhý gól.

Přesto se šumperský celek nevzdal a sedm sekund před vypršením šedesáté minuty vyrovnal a vynutil si tím prodloužení, v němž ale branka nepadla. Vítěze tak určila až série tří samostatných nájezdů na každé straně. Zatímco ani jeden domácí hráč z trojice Skoumal, Fryč a Trtík neuspěl, Chemopetrol hned prvním úspěšným nájezdem získal dva body.Draci si za remízu v normální hrací době připsali do tabulky bod.

„Litvínov měl v první třetině řadu šancí, ale nás podržel gólman. Ve druhé části jsme měli řadu příležitostí my. Škoda, že se nám nepodařilo skóre zvýšit. Poté, co soupeř otočil vývoj, se náš tým dostal do útlumu, ze kterého se naštěstí zvedl a vybojoval alespoň bod. Nájezdy, to už pak byla loterie,“ řekl trenér dorostenců Šumperka Ivan Alka.