Od postupu do první ligy totiž Mora na severu Čech nikdy nebodovala. Bilance vypadá hrůzostrašně. Devět zápasů, devět porážek a skóre 12:47. Jenže Hanáci se v play-off rozjeli a v semifinále vedou po dvou domácích zápasech 2:0.

„Nejsme do ničeho tlačeni, že se musí nutně něco uhrát. Potřebujeme hrát bez nervozity a pak to bude vypadat úplně jinak,“ připomíná olomoucký trenér Petr Fiala zbytečné chyby ve druhém olomouckém zápase.

Vedení 2:0 by navíc vítěze skupiny Východ mělo uklidnit a naopak Severočeši by měli být pod tlakem. „Samozřejmě, že mužstvo, které vede, je ve výhodě, protože má náskok. Ale Chomutov má velice zkušené hráče,“ varuje Fiala.

Zároveň ale věří, že jeho tým se nebude ze severních Čech vracet s prázdnou. „Záleží na tom, jak venkovní zápasy odehrajeme. Jestli budeme stejně srdnatí jako doma, určitě jsme schopni něco uhrát,“ věří olomoucký kouč.

Chomutovský trenér Martin Pešout připustil, že jeho tým je pod tlakem

„Prohráváme 2:0, hrajeme doma a budeme se bát, abychom jednou neprohráli. Kdyby byl stav série 3:1, těžko s tím v olomouckém pátém zápase budeme něco dělat. Domácí mají vynikající publikum, v čemž mají obrovskou výhodu,“ poznamenal Pešout.

Olomoučtí hokejisté nechtějí nic podcenit a do Chomutova odcestovali již ve čtvrtek. „Chceme tam být o den dříve,“ vysvětlil Fiala. Po úterním druhém zápase měli hráči volnější tréninky.

Domácí sice mají zkušenější tým, což ale přináší i určité problémy. „Druhý olomoucký zápas nás stál spoustu sil. Bude pro nás problém dobře zregenerovat, protože máme mužstvo trošku starší. Nicméně věříme, že doma nám lidé pomohou a že se do Olomouce vrátíme,“ dodal Pešout.

Třetí a čtvrtý zápas semifinálové série první ligy je na programu v pátek a v sobotu v Chomutově. Pokud obě utkání Mora nevyhraje, další utkání je na programu v úterý v Olomouci.