Moramánie včera dosáhla svého vrcholu, na zimní stadion v Olomouci si našlo cestu více než pět tisíc diváků. Ti zažili velkou radost už krátce po začátku, když se ve 4. minutě se při přesilové hře trefil Ministr.

Hostům ale vyšel nástup do druhé třetiny, když nejdříve při zmatku před olomoucký gólmanem srovnali na 1:1 a ve 27. minutě pak Chatrnúch dělovkou do šibenice otočil skóre ve prospěch Severočechů.

V polovině utkání byl tvrdě k ledu poslán Ministr a na hrací ploše zůstala krvavá stopa. Rozhodčí ale vyloučili jen Jeslínka, který nafilmoval pád po vhození tenisáku na led.

O chvíli později v oslabení ujel Ondráček a hostující obránci ho zastavili jen za cenu faulu. Sudí nařídili trestné střílení. Ministr se ještě pořádně nevzpamatoval z rány do obličeje, ale penaltu spolehlivě proměnil – 2:2.

Mora však inkasovala při vlastní přesilovce. Vyrůbalíkovi na modré propadl puk a Seveočeši se dostali do nájezdu dvou na jednoho. Po přesné přihrávce Polanského už Hašek zasouval do prázdné.

Ve třetí třetině se domácí snažili vyrovnat. Minutu a půl před koncem Hanáci při přesilovce odvolali gólmana, ale i přes velký nápor se jim skórovat nepodařilo. „Se štěstím jsme se ubránili,“ přiznal chomutovský trenér Martin Pešout.

„Klukům nemáme co vytknout. Bojovali, dřeli a prostě se to nepovedlo,“ hodnotil olomoucký kouč Petr Vlk.

Chomutovští si odvážejí z Hané vedení 3:2 na zápasy a ve čtvrtek mohou na domácím ledě vybojovat prvoligové finále. Pokud se Moře podaří na severu Čech ještě srovnat stav série, rozhodující sedmý zápas by se hrál v sobotu v Olomouci.

Připravujeme video.

HC Olomouc - KLH Chomutov 2:3

Branky: 4. Ministr (Smejkal, Bouz), 31. Ministr z tr. střílení – 26. Heinisch (Kloz, Havlůj), 27. Chatrnúch (Polanský, Havlůj), 39. Hašek (Polanský, Kloz). Rozhodčí: Hodek, Šindler – Machálek, T.Prchal. Vyloučení: 6:5, navíc Jeslínek (CH) na 10 min. Využití: 1:0, v oslabení: 0:1. Diváci: 5200. Stav série: 2:3.

HC Olomouc: Žigárdy – Kříž, Švrček – Vyrůbalík, Bartoň – Štach, Chmelíř – Paška, Nedbálek – Smejkal, Ministr, Bouz – Ondráček, Brančík, V Meidl – Bordowski, Čuřík, Zbořil – Davídek, Janečka, Ondrušek. Trenéři Petr Fiala a Petr Vlk.

Chomutov: Horčička – Révay, Trefný – Všetečka, Chatrnúch – Ťupa, Bombic – Kloz, Kolda – Polodna, Domin, Jíra – Polanský, Gálik, Boušek – Hašek, Jeslínek, Charousek – Havlůj, Heinisch, Tauš. Trenér: Martin Pešout.