Draci se totiž posílili a bojují o zachování prvoligové naděje. Nováček soutěže po novém roce začal vyhrávat. „Teď máme těžkou sérii tří zápasů s týmy, které potřebují body,“ upozornil olomoucký trenér Petr Fiala na zrádný los, v němž za sebou následují zápasy se Šumperkem, Třebíčí a Prostějovem.

Toto trio spolu bojuje o vyhnutí se záchranářským starostem. „I když jsou všichni tři soupeři v tabulce dole, ani o jednom se nedá říct, že by to měl být jednoduchý zápas,“ dodal Fiala.

Draci navíc dnes v 38. kole přivítají Moru na vlastním stadionu.

„Šumperk se navíc posílil a v domácím prostředí tisícovka fanoušků vytvoří bouřlivou atmosféru. Nebude to jednoduché, ale jedeme si pro body,“ říká odhodlaně Fiala.

Hanáci v sobotu deklasovali Sarezu na jejím ledě 7:1 a zvýšili náskok na druhém místě na deset bodů.

Olomoučtí hokejisté jsou tak na nejlepší cestě zajistit si přímý postup do čtvrtfinále, kam se dostanou nejlepší dva týmy z každé skupiny.

„Druhé místo už musíme udržet,“ dává Fiala jasný cíl.

Šumperští hokejisté ale už ztratili respekt z týmů umístěných na předních příčkách tabulky. To potvrdili v uplynulém kole, kdy sice s Kometou prohráli 2:4, ale o body bojovali do závěrečných minut.

„Pro nás je každý zápas důležitý, v sobotu jsme prohráli s Kometou, teď potřebujeme v dalším domácím utkání zabodovat. Jsme schopni hrát s každým,“ uvedl výkonný ředitel Draků Radek Kučera.

Zatímco domácí do derby nastoupí v plné síle, hostům bude chybět zraněný útočník Filip Smejkal i obránce Jakub Bartoň.

V dosavadních třech vzájemných duelech vždy uspěla Mora, když doma Draky deklasovala 7:1 a 6:2, zatímco v Šumperku o své výhře 5:4 rozhodl až v prodloužení.