Jaké jsou vaše pocity po prvním hattricku v kariéře?
Je to super pocit, hlavně ze čtvrté lajny, kdy jsem toho v poslední době moc nenahrál. Každého hráče hattrick potěší. První dva góly týmu určitě pomohly. Nebyly to vítězné góly, ale každá branka do stavu 5:1 je důležitá. U toho třetího asi už o nic nešlo.
V dosavadních 35 utkání jste dal 4 branky, teď hned tři góly v jednom zápase.

Góly moc nedávám, ale doufám, že to už přijde. Zase ale nejsem žádný střelec. Mám v týmu úplně jinou úlohu, než dávat góly.
Jaká je ta úloha?
Hraji čtvrtou lajnu, takže úloha je nedostat gól, bránit a když se povede nějaký dát, tak je to super. Takže se dá říct, že jsem takový žolík. (směje se)

Nakopne vás tenhle výkon do play off?
Doufám, že jo. Tohle by mělo nakopnout každého a hlavně doufám, že výhra 9:1 nakopne celý mančaft. Byl to pro nás poslední zápas doma a jsme rádi, že jsme ho takhle zvládli. Je jasné, že skončíme první, takže myslíme už na play off.

S čím pojedete do Hodonína, když pro vás už o nic nepůjde?
I tak tam pojedeme vyhrát. Bylo by blbé tam jet a dostat nálož. Musíme jim ukázat, že se jich nebojíme, protože je můžeme dostat v semifinále nebo finále.

Jak celkově hodnotíte zápas s Kopřivnicí?
Začali jsme hodně zodpovědně. Hráli jsme dobře ve středním pásmu a nepouštěli je do naší třetiny. Trenér nám říkal, že musíme být zodpovědní, že to nebude sranda, což se potvrdilo. Že tam napadaly góly, to už je druhá věc. Oni navíc pak odpadli, nestačili s námi vůbec bruslit a my jsme si to pohlídali. Na rozdíl od předchozích zápasů jsme neměli žádný výpadek, což bylo důležité pro naše sebevědomí. Máme teď dobře nastavené hlavy a doufám, že to tak půjde i do play off.

Máte teď delší pauzu, nemůže vás před play off rozhodit?
Někdo se na to dívá tak, že nemáme zápasové vytížení, někdo tak, že si odpočineme. My určitě dobře potrénujeme. Je to sice jiné, než zápasy, ale myslím, že by nás to nemělo rozhodit. Řekl bych, že to není ani dobře, ani špatně. Navíc před play off máme ještě zápas s Hodonínem a pak hned začínáme doma.

Šumperští Draci (ve žlutém) proti Kopřivnici
Draci deklasovali Kopřivnici a skončí první