Doposud se jim sice proti Drtičům dařilo na výbornou, když z předchozích třech vzájemných duelů pokaždé urvali výhru a ztratili jediný bod, v sobotním zápase však tvrdě narazili.

„Zatímco naposledy doma proti Porubě nám vycházelo úplně všechno, tentokrát se nám nedařilo prakticky nic,“ posteskl si po jasné porážce lodivod Draků Pavel Hulva.

Jeho svěřenci sice začali na jihu Moravy aktivněji, jenže v 6. minutě nalomil soupeř jejich sebevědomí dvěma slepenými góly v rozmezí pouhých dvanácti vteřin.

Záhy sice Šumperk využil přesilovku a snížil zásluhou Tomáše Sedláka na 2:1, to však byl jediný moment, kdy dokázali hosté tohle střetnutí nějakým způsobem zdramatizovat.

Ještě do první přestávky pak domácí hokejisté odpověděli stejnou mincí a úspěšně sehraná početní výhoda znamenala opět dvoubrankový náskok pro Hodonín.

„Ve druhé třetině jsme si sice vytvořili spoustu šancí, jenže góly zase dával soupeř, který se rázem dostal do laufu a potom už jsme to měli hrozně těžké,“ přiznal Pavel Hulva.

Drtiči se postupně propracovali až do trháku 7:1. Po čtvrté brance nejprve vyhnali Lakosila z brány a mezi šumperské tyče putoval René Svoboda.

Tomu však jeho příchod na led záhy notně zhořkl a tříbranková domácí smršť během necelých dvou minut donutila šumperskou lavičku k tomu, aby si vyžádala oddechový čas.

Jenže žádný zásadní zvrat si již nekonal, naopak ve třetí třetině Hodonín pojistil výsledek dalšími dvěma zásahy – 9:1.

Ani tentokrát pak nebyla ve vzájemném klání Drtičů s Draky nouze o vyhrocené momenty, za rozhodnutého stavu se třeba do sebe pustili Hajný s Řezáčem a oba vyfasoval trest do konce utkání.

Poslední slovo nakonec patřilo Šumperku, jenž v samotném závěru už pouze kosmeticky upravil skóre po gólech Vachutky a Kovaříka na konečných 9:3.

„Z naší strany to byl povedený zápas. Myslím si, že jsme byli po celý zápas lepším týmem. Vítězství bereme, porazili jsme silného soupeře, a jestli to je o šest nebo o jeden gól, to je celkem jedno,“ prozradil k zápasu na klubovém webu Hodonína trenér Drtičů Roman Čechmánek.

SHK Hodonín – Draci Šumperk 9:3 (3:1, 4:0, 2:2)

Branky a nahrávky: 6. Matula (Hladiš), 6. Vaněk (Romančík, Vrána), 19. Vrána (Romančík), 25. Vaněk (Haloda M.), 34. Kadlec, 35. Sajdl (Peš, Matula), 35. Romančík (Kužílek), 50. Kužílek (Peš), 51. Vrána (Charvát, Romančík) – 16. T. Sedlák (Gewiese), 57. Vachutka (Půhoný, T. Sedlák), 60. Kovařík. Rozhodčí: Vrba - Holibka, Kučera. Vyloučení: 10:5, navíc Hajný (Hodonín) 5 minut a trest do konce utkání, Řezáč (Šumperk) osobní trest 10 minut a 5 minut plus do konce utkání. Využití: 2:2. Střely na branku: 39:34. Diváci: 1151.
Hodonín: Kotvan – Miklík, Mojžíš, M. Haloda, Hladiš, Žabčík, Kužílek – Matula, Peš, Sajdl – Romančík, Vaněk, Vrána – Jurča, Charvát, Kadlec – J. Sedlák, Černohous, Hajný. Trenér: Roman Čechmánek.
Šumperk: Lakosil (25. Svoboda) – T. Sedlák, Řezáč, Schejbal, Gewiese, Šťáva, Ďurkáč – Vachutka, Cink, Půhoný - Kovařík, Vymazal, Králík – Fischer, Lehečka, Ostřanský - Hroch. Trenér: Pavel Hulva.