Šumperský „král samostatných nájezdů" a jeden z tahounů mužstva z minulé sezony totiž před časem zkoušel štěstí na letní přípravě v extraligovém Kladně, kemp Rytířů však nakonec opustil a znovu se připojí k Drakům.

„Dan se bude ve středu opět hlásit v Šumperku a na led půjde s námi," prozradil Deníku trenér Draků Radek Kučera.

V přípravě s Kladnem naopak nadále pokračuje jiný ze šumperských hokejistů, mladý zadák Tomáš Drtil.

První srpnový den se Draci, kteří ani letos neměli společnou letní přípravu, sejdou v rámci fyzických testů, do konce týdne pak šumperští hokejisté budou ještě trénovat na suchu.

„Bude tam nějaký fotbálek, zkrátka tréninky na rozhýbání,"sdělil dále ve zkratce Radek Kučera, jenž by rád v úvodu na ledě uvítal zhruba třicítku hokejistů, z nichž se bude tvořit základní kádr pro nadcházející prvoligové boje.

Z nových jmen by se v Šumperku měli na zkoušku objevit například pardubičtí mladíci Filip Stoklasa a Marek Hemský nebo vsetínský Tomáš Mečiar. Dále pak obránce Patrik Vrána či útočník Miroslav Škumát, kteří strávili uplynulý rok ve slovenské extralize.

„V neděli vyjedeme na led ke krátkému rozbruslení, od pondělka nás již čekají ostré dvoufázové tréninky," dodal Radek Kučera.

První přípravné utkání Draci odehrají ve čtvrtek 9. srpna na ledě polského týmu JKH Czarne Jastrzebie-Zdrój, doma se poprvé šumperský celek představí až ve čtvrtek 16. srpna proti Hradci Králové.