Když bylo totiž současnému útočníkovi Draků jedenáct let, zúčastnil se výběrového kempu v Kladně, kde si společně s dalšími talentovanými dětmi mohl tehdy zatrénovat právě pod vedením legendární osmašedesátky.

„Ale nemyslím si, že by si na mě pamatoval. Během kariéry se na různých akcích asi potkal s řadou malých hokejistů,“ říká na úvod s úsměvem Adam Scheuter.

O víkendu pak proti jednomu z nejlepších českých hráčů všech dob nastoupil v seniorské kategorii. Draci po velkém boji nakonec padli těsně 2:3, když favorizovaní hosté zaznamenali rozdílovou trefu necelou minutu před koncem.

„Myslím si, že pro každého z nás to bylo trochu zvláštní utkání a všichni byli před jeho začátkem malinko nervózní. Určitě to byl zážitek, nastoupit proti takovým hvězdám jako jsou Jágr a Plekanec, navíc doma v Šumperku. Jsem šťastný, že jsem si ještě stihl proti těmto hokejistům zahrát,“ vrátil se Adam Scheuter k poslednímu vystoupení Draků v této sezóně Chance ligy.

Šumperk proti Kladnu. Jaromír Jágr
Jágr poprvé v Šumperku. A hned po dlouhé době promluvil!

Velká událost, ale bez diváků

Sobotní utkání bylo bezesporu velkou událostí nejen pro zdejší hokejový klub, ale i samotné město.

Jak se dodatečně podařilo zjistit díky pamětníkům, Jaromír Jágr se před desítkami let v Šumperku představil coby žáček na jednom z turnajů.

Jako hvězda světového formátu, ověnčená nespočtem mezinárodních úspěchů, ale dorazil legendární hráč na zdejší led vůbec poprvé.

O to víc je smutnější skutečnost, že na zápas vinou pandemie koronaviru nemohli dorazit žádní diváci. Za normální situace by totiž ŠKODA aréna zřejmě praskala ve švech.

Adam ScheuterAdam ScheuterZdroj: Deník/Miroslav Pergl

„V kabině jsme se bavili, že nás čeká velký zápas a chtěli se pokusit o senzaci a urvat s hvězdným Kladnem nějaký bod, což se nám málem povedlo. Je obrovská škoda, že jsme utkání nakonec v závěru ztratili. Ale na druhou stranu se nemáme za co stydět. I tak jsme uhráli solidní výsledek,“ míní dvacetiletý útočník Draků, který ve zmíněném duelu strávil na ledě necelých šest minut.

Střetnutí s Kladnem navíc pro něj bylo teprve druhým po více než měsíci, neboť od konce ledna se ani jednou nevešel do základní sestavy.

„Teď jsme ale měli větší marodku, dva kluci pak odjeli na kemp s osmnáctkou, takže jsem po delší době dostal šanci a snažil se jí využít. Měl jsem i štěstí, že jsem se s Jágrem několikrát potkal přímo na ledě, když nám vyšlo střídání na jeho formaci, bylo to super,“ vypráví nadšeně.

Celkově toho ale talentovaný útočník s číslem 73 na dresu v letošním ročníku Chance ligy moc neodehrál, když dostal prostor pouze ve dvanácti zápasech, v nichž zaznamenal dva body za gól a přihrávku.

Své plány tak nyní může pomalu směřovat k nadcházejícímu ročníku. Získá více prostoru pod staronovým koučem Martinem Janečkem, který jej předloni vytáhl do dospělého hokeje?

„Teď krátce po sezóně je asi příliš brzy přemýšlet, co bude dál. Zatím své další angažmá beru jako otevřenou věc. Uvidím, jak se v Šumperku vůbec domluvíme,“ prozrazuje závěrem Adam Scheuter.