Jak hodnotíte utkání, ze kterého se stalo velké drama?

Myslím, že jsme byli dvě třetiny lepší. Dělali jsme si s Jičínem, co jsme chtěli. Byli jsme pořád v jejich pásmu. V přesilovce 5 na 3 jsme dostali gól na 4:2 a to nás trošku zaskočilo. Ve třetí třetině jsme to chtěli udržet, aby to bylo v pohodě, ale dostali jsme dva blbé góly. Naštěstí jsme to zvládli rozhodnout a vyhrálo se, což je důležité.

Co se stalo, že jste ztratili tak nadějné vedení?

Nedá se říct, že by to bylo podcenění. Dostanete nějaký slepený gól a tým to nahlodá, protože jsme je půl zápasu nepustili k ničemu. Když pak dostanete dva rychlý góly, tak se do zápasu hůř vrací.

Šumperští Draci. Ilustrační foto
Draci zlomili odpor soupeře až v závěru

Již utkání s Táborem jste si v závěru zkomplikovali. Nemyslíte, že by vás tyto výpadky mohly srážet v play-off?

Říkáme si to, ale zase si myslím, že jsme tak zkušený tým, který si to dokáže pohlídat. Na jednu stranu je to špatné, že jsou tyhle zápasy tak těsné, ale na druhou to ukazuje naši psychickou odolnost, že to dokážeme odvrátit a dokážeme zápas vyhrát. Když jsme vyhráli v Českých Budějovicích 6:2, tak každý si řekl, že to bylo v pohodě, ale to se taky tři čtvrtě zápasu tahalo, bylo to 2:2 a pak jsme to dokázali vyhrát. Možná nás to jen posilňuje a bude to dobře do play-off.

Vzpomenete si na svůj poslední hattrick?

Už si přesně nepamatuju, kdy to bylo, ale myslím si, že to bylo proti Písku (4. března 2013 a Šumperk vyhrál 9:2, pozn. red.).

V dalším utkání vás v sobotu doma čeká Pelhřimov. Co od zápasu čekáte?

Určitě bychom nechtěli připustit něco takového, co jsme hráli teď s Novým Jičínem. Přijedou z daleka a hrají za ně junioři, tak bychom na ně chtěli nastoupit hned od začátku. Co nejdříve dát góly a vyzkoušet si nějaké věci, které třeba v příštím zápase s Valmezem vyzkoušet nepůjdou. Chceme jednoznačně vyhrát, aby se do zápasu dostali všichni kluci, kteří budou nominovaní.