Šéf Draků dokonce odešel ze svého tradičního místa na VIP balkoně a poslední třetinu sledoval z tribuny mezi diváky.

„Potřeboval jsem zkrátka změnu, abych se trochu uklidnil. Proto jsem se na třetí třetinu přesunul na tribunu za svou rodinou. Možná bych tam měl stát pořád, neboť v této části jsme hráli hokej a dali dva góly,“ říká úvodem ironicky prezident šumperského mužského týmu Vladimír Velčovský, aby záhy zcela vážně zhodnotil současnou situaci Draků.

„Moje trpělivost přetekla. Absolutně nejsem spokojen s přístupem a nasazením některých hráčů a jsem si vědom, že v tomto složení bude mít mužstvo v soutěži velké problémy,“ hovoří otevřeně šéf Draků. V šumperském týmu se tak dají v nejbližších dnech očekávat velké změny, kdy vedení klubu musí reagovat na dosavadní katastrofální bilanci mužstva, která v číslech znamená poslední místo v tabulce moravské skupiny se třemi body a vysoce pasivním skóre 8:25. V celkovém součtu všech šestnácti celků je následně Šumperk předposlední, když horší je pouze dvoubodový Beroun.

„Tento tým v tomto složení nezůstane, musíme začít něco dělat. Jsem zodpovědný za výsledky vůči sponzorům i fanouškům a na takové výkony a výsledky se nehodlám již déle dívat. Do důstojného působení v soutěži, které jsme si dali jako cíl před sezonou, má dosavadní vystoupení mužstva zatím hodně daleko,“ neskrývá rozhořčení Velčovský. První změny v šumperském mužstvu se odehrály již minulý týden, kdy Draky opustil útočník Jan Korotvička a naopak jej doplnili forvardi Ota Lazorišák a Jiří Hubáček.

„Nechci hodnotit tyto hráče po jednom utkání, ale proti Třebíči mě nepřesvědčili. Dávám tomu ale čas. Chápu, že tam chyběla sehranost. Musíme však i nadále vyvíjet úsilí, abychom tým ještě vhodně doplnili,“ říká Velčovský. Kádru Draků ale v tuto chvíli zoufale chybí především kvalitní a hlavně zkušení obránci.