A nejenže se tentokrát v rámci přípravy vydali na dalekou cestu až do západních Čech a podruhé v řadě čelili protivníkovi z nejvyšší soutěže, navíc ještě ráno před odjezdem měli na svém ledě hodinové rozbruslení.

Celek z podhůří Jeseníků nastoupil již do svého třetího přípravného utkání, poprvé se však představil mimo své mantinely.

Naopak pro Západočechy byl duel proti Drakům teprve druhou herní prověrkou před ostrým startem mistrovských bojů.

Na plzeňském ledě poté došlo na pikantní rodinný souboj, když na domácí straně nastoupil v obraně ostřílený Jakub Kindl, za hosty pak hrál jeho mladší bratr Denis Kindl.

Šťastnějším z této dvojice byl nakonec poněkud překvapivě šumperský útočník, když jeho celek vybojoval na ledě extraligového celku senzační výhru 3:1.

Jako první se ale ujali vedení domácí hokejisté, když se za Plzeň trefil bývalý hráč Draků Filip Kuťák po přihrávce šumperského odchovance Jakuba Kindla.

Další trefu však hosté svému favorizovanému soupeři již nedovolili a v dalším průběhu hry otočili skóre na svou stranu.

Těsně před závěrem druhé části nejprve srovnal krok Daniel Vachutka, a když už se zdálo, že duel dojde až do prodloužení, zasadil Škodovce smrtící ránu Jakub Horký.

Definitivně Šumperk pojistil výsledek v závěrečných vteřinách. Při soupeřově power play se přes celé hřiště trefil do opuštěné klece obránce Ondřej Hrachovský.

„Je to pro nás určitě sladké vítězství, kvalita však byla na straně protivníka, naši kluci ale zápas parádně odbojovali, výsledek přesto bereme s pokorou, stále se bavíme o přípravě,“ konstatoval po utkání trenér Šumperku Martin Janeček.

„Nás teď především zajímá budování naší hry směrem k mistrovským zápasům. Náš kádr se stále tvoří a doufám, že se nám podaří mužstvo ještě doplnit. Těší mě, že jsme opět měli možnost kvalitní konfrontace proti soupeři, který hraje o patro výš. Výsledek opravdu nechci hodnotit, jsem hlavně rád, že jsme zápas zvládli v hlavách, emocemi, herní disciplínou, v tomto ohledu je určitě na čem stavět,“ dodal lodivod Draků.

HC Škoda Plzeň – Draci Pars Šumperk 1:3 (1:0, 0:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 17. Kuťák (J. Kindl) – 37. Vachutka (Scheuter), 58. Horký (Kratochvíl), 60. Hrachovský. Rozhodčí: Šindel, Sýkora – Ondráček, Špůr. Vyloučení: 1:6, bez využití.

Plzeň: Pavlát (32. Kolář) – Budík, Čerešňák, Kaňák, Jiříček, J. Kindl, Hamšík, Malák – Kantner, Thorell, Suchý – Kuťák, Žejdl, Adamec – Malát, Přikryl, Lang – Slanina, Soukup, Marcel. Trenér: Miloš Říha.

Šumperk: Mokrý – Drtil, Pěnčík, Hrachovský, Rutar, Řezáč, Dudycha, Viktorin – D. Kindl, Vildumetz, Žálčík – Vachutka, Macuh, Scheuter – Kratochvíl, Kohút, Horký – Antoníček, Spratek, Kučera. Trenér: Martin Janeček.