Nepovedlo se a o pár týdnů později byl první akvizicí prvoligového nováčka. V dresu Draků patří i v dobách zlých k těm lepším hráčům, ovšem nyní nehraje kvůli zápalu plic.

Údajně ležíš v nemocnici na kapačkách?

Na kapačky jsem jen docházel, kvůli imunitě, ležel jsem normálně doma. Ale je pravda, že jsem měl vysoké horečky a bylo mi dost zle.

Jak může trénovaného sportovce nemoc tak skolit?

Já přechodil nějakou chřipku. Sice jsem přes svátky doma ležel, ale pak jsem si říkal, že je to už dobré, šel jsem na led, což jsem neměl. Po 1. třetině utkání v Ostravě se mi udělalo zle a bylo to.

Asi teď lituješ, že jsi přecházel nemoc…

To jo. Už jsem mohl dávno hrát a trénovat. Co se dá dělat.

Draci teď dvakrát za sebou vyhráli, jak to vnímáš coby pacient?

Jsem rád, ale zároveň mě hrozně štve, že nemůžu být u toho. Ale klukům i fanouškům to přeju, ať hraju, nebo ne.

Kdy asi začneš s tréninkem?

Ve středu 16. ledna jdu na kontrolu s krví, a pokud to dopadne dobře, od pondělka bych mohl začít s tréninkem. Kdy mě pak pošle trenér do zápasu, to je už jiná věc.

Loni jsi odešel z Hodonína, který nyní vede 2. ligu. Šumperk je naopak poslední v 1. lize. Nelituješ? Mohl si teď hrát v týmu, kterému se daří.

Vůbec nelituji. Chci hrát 1. ligu, je to opravdu daleko kvalitnější soutěž než 2. liga. V té jsem si mohl dělat, co jsem chtěl, na všechno bylo hodně času. A že je Šumperk poslední? Na konci sezony to tak nebude, vážně věřím, že ligu zachráníme, já jsem zbraně nesložil.