Loni ještě extraligový tým sice na ledě Draků předvedl více hokejové kvality než jeho soupeř, úspěch však slavila nezměrná bojovnost, obětavost a nasazení domácích.

Ti se hned v úvodu střetnutí dostali pod tlak, když se museli bránit dvěma po sobě jdoucím oslabením, které však bez úhony přestáli.

Draci versus Mladá Boleslav.Ze své jediné vážnější akce první třetiny pak celek Salithu dokázal udeřit, když po akci dva na jednoho otevřel skóre nejzkušenější muž domácí sestavy Karel Plášek.

Později se dobrou ránou prezentoval Filip Stoklasa, jehož pokus ale zastavila Lakosilova lapačka.

Šumperku poté vyšel nástup do druhého dějství a Denis Kindl pohotovou dorážkou na hranici brankoviště zajistil svému týmu dvoubrankový náskok.

Když navíc ve 37. minutě zvýšil vedení Draků v přesilovce čtyři na tři dělovkou od modré čáry Jiří Suchý, nebrala eufórie na šumperském zimním stadionu konce.

Po tomto gólu hosté vystřídali gólmany, když zkušeného Lakosila nahradil mezi tyčemi Bruslařského klubu mladík Roman Will.

Záhy zkušený protivník zažehnal náznak rodícího se debaklu a ještě se stačil vrátit do utkání a až do samotného konce sledovala více jak tisícovka diváků pořádné drama.

Pouhých sedmnáct vteřin po domácím gólu na 3:0 potrestal chvilkovou nepozornost Draků kapitán Mladé Boleslavi David Výborný a snížil.

Ve 46. minutě se řítil zcela sám na brankáře hostů Daniel Vrdlovec, bohužel pro domácí svou kličku nedotáhl do úspěšného konce, což jej mohlo o chvíli později mrzet, neboť pak domácí obraně upláchl Milan Mikulík, který se sám před jinak famózním Štůralou nemýlil – 3:2.

V posledních minutách se Draci dostali pod velký tlak, ale těsný náskok si již vzít nenechali, když obětavost celého šumperského týmu byla v závěru takřka učebnicová.

Hostům ke kýženému vyrovnání nepomohla ani krátká hra bez brankáře.

„Boleslav má výborný mančaft, jsou na tom výborně bruslařsky, dobře hrají do těla, ale to bylo asi vidět. Já před naším mužstvem musím dnes smeknout. Všichni kluci dnes předvedli perfektní disciplínu, přesně jsme dodrželi taktiku a máme tři body. Zápas jsme odbojovali," neskrýval nadšení po vítězném zápase trenér Draků Radek Kučera.

Draci versus Mladá Boleslav.„Možná jsme si teď díky výhře nad favoritem získali respekt soupeřů, ale každý zápas je jiný, vždycky se hraje lépe s tím lepším soupeřem, ale dnešní výsledek neznamená, že teď budeme každého porážet, musíme jít zápas od zápasu," krotí záhy přehnaný optimismus šumperský kouč.

„Domácí jsme určitě nepodcenili, věděli jsme, že odehráli velmi dobrý zápas v Olomouci a pak také, že když dají doma první gól, je to těžké, hodně je ženou fanoušci a obtížně se zápas otáčí," hodnotí duel trenér Mladé Boleslavi František Výborný.

„Udělali jsme bohužel tři hrubky a domácí třikrát skórovali, i když jsme dali po třetím gólu rychle branku my, už jsme s obtížemi otáčeli zápas, domácí hráli ve velké euforii, navíc naprosto zodpovědně v obraně," prozradil dále boleslavský lodivod.

„V poslední třetině jsme přidali na důrazu, ale to jsme měli už od začátku, jinak se domácí přehrát nedají. Výborně jim zachytal gólman, tomu se dnes opravdu dařilo. Věřili jsme, že srovnáme a dostaneme zápas alespoň do prodloužení, ale domácí si výhru za to nadšení zasloužili," přiznal závěrem František Výborný.

Jiří Suchý.Pozápasový rozhovor s obráncem Draků Jiřím Suchým najdete ZDE

Salith Šumperk – BK Mladá Boleslav 3:2 (1:0, 2:1, 0:1)

Branky: 11. Plášek (Vrdlovec, Staněk), 23. Kindl (Haas, Pastor), 37. Suchý (Pastor, Červenka) – 37. Výborný (Chaloupka, Jindra), 49. Mikulík (Loskot). Vyloučení: 5:5, navíc Demel (Mladá Boleslav) 10 minut osobní trest. Využití: 1:0. Rozhodčí: Mrkva – Adamec, Poruba. Diváci: 1261.
Šumperk: Štůrala – Gewiese, Holík, Sedlák, Suchý, Tesařík, Pastor, Vrána – Plášek, Staněk, Vrdlovec – Stoklasa, Hlinka, Blinka – Červenka, Kindl, Haas – Cink, Skoumal. Trenér: Radek Kučera.
Mladá Boleslav: Lakosil (37. Will) – Jindra, Chaloupka, Němeček, Pojkar, Kasík, Šmach, Beňovič - Nouza, Hrdel, Pabiška - Mikulík, Výborný, Vrbata - Demel, Kafka, Jiránek - Loskot, Lenc, Rys. Trenér: František Výborný.

Pozápasový rozhovor s pětinásobným mistrem světa a hráčem Mladé Boleslavi Davidem Výborným najdete ZDEDavid Výborný a Drak Vladimír Cink.

Kompletní výsledkový servis 2. kola první ligy včetně tabulky najdete ZDE