Bylo pro vás utkání proti Písku opravdu posledním duelem v barvách Šumperka?
Ještě to není úplně jisté. Záleží na tom, jak budu ve Slavii vytěžovaný. Pokud bych moc nehrál, mohu se v Šumperku objevit v rámci střídavých startů.

Každopádně pokud bychom dnes tento duel brali jako vaši rozlučku, tak byla asi hodně stylová.
Hrálo se mi docela dobře, i když jsem se dnes příliš s kotoučem nepotkal a ty dva moje góly přišly až na konci zápasu. Snažili jsme se proti Písku hlavně hrál poctivý hokej, neudělat chybu a zápas byl dlouho vyrovnaný. Pak dal Honza Tesařík na 2:1 a já už se pak svezl na vlně euforie (úsměv).

U vašeho prvního gólu je potřeba zmínit parádní akci Aleše Holíka, který vám poslal přihrávku přesně na hokejku.
Dal mi to opravdu krásně, křičel jsem na něj už u první tyčky, že jsem volný, ale on si ještě zkušeně objel bránu a dal mi to vlastně před prázdnou. Byla to hlavně jeho práce, já akorát uklidil puk do sítě.

A ten druhý gól v power play?
Aleš Staněk mi hodil kotouč na prkna, kde mě chtěl dohrát protihráč, já se snažil vyhodit puk co nejdál od naší branky a nakonec puk nějak doskákal do prázdné písecké klece, bylo to hodně o štěstí.

Zápas byl dlouho vyrovnaný, hosty zlomil až gól na 2:1. Jak hodnotíte duel s Pískem?
S nimi je to vždycky vyrovnaný hokej. Písek dobře brání a příliš se netlačí do útoku a těží hlavně z brejků. Pokaždé to je těžký zápas, prostě obranný hokej s čekáním na chybu soupeře.

Jaké máte první dojmy ze svého angažmá v extraligové Slavii, kam jste zamířil právě z řad Draků?
Každopádně dobré. Je to pro mě splněný sen, že si tu extraligu mohu zahrát. Zatím sice nedostávám tolik prostoru, ale snažím se bojovat a rvát se o šanci, abych mohl hrát co nejvíc.

Můžete zmínit váš zatím nejsilnější zážitek z nejvyšší soutěže?
Asi hned ten první zápas proti Karlovým Varům. Po jeho skončení za mnou přišel Jarda Bednář, který se doposud se mnou tolik nebavil a pogratuloval mi k výkonu a ať makám dál. Poklony od takového hráče si nesmírně vážím, bylo to pro mě velké povzbuzení.