„Zase to byl klasický zápas proti tomuto soupeři, kterého jsme za poslední dva roky neporazili, aniž bychom neměli problémy, což se opět potvrdilo,“ konstatoval trenér šumperské juniorky Petr Rutar.

„V první třetině jsme hodně dopláceli na častá vyloučení a znovu se projevila naše hlavní choroba, to je, že nejsme příliš produktivní,“ doplňuje záhy kouč Mladých Draků.

Jeho svěřenci dlouhou dobu nemohli najít recept na brněnskou obranu a gólmana, navíc ještě krátce za polovinou základní hrací doby měli na kontě jednobrankové manko.

Domácí nakonec nastartovala až využitá přesilovka z hole kapitána Adama Polácha a zkraje závěrečného dějství zaznamenal vítěznou trefu, opět v početní výhodě, Filip Tomiczek.

Jakub Galvas v dresu Jukuritu Mikkeli
Myslím, že je táta pyšný, zářil Galvas po debutu v NHL

Už tak neurovnaný zápas se poté ve třetí části strhl v pořádnou řežbu, kdy trestná lavice, zejména na straně hostů, příliš nevychladla. V jednom případě vyfasovali Jihomoravané také pět minut a trest do konce utkání.

Mladí Draci však dokázali tvrdou hru soupeře ustát a dvěma zásahy Josefa Haase definitivně pojistili své cenné vítězství.

„Můžeme tak být rádi, že se nám povedlo třetí třetinu zvládnout a po měsíci jsme opět zvítězili. De facto každý zápas je teď pro nás pomyslným soubojem o šest bodů,“ dodal Petr Rutar.

V neděli následně čeká šumperské juniory dlouhá cesta do Kralup nad Vltavou.

HK Mladí Draci Šumperk – HCM Warriors Brno 4:1 (0:1, 1:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 34. Polách (Holub, Tomiczek), 42. Tomiczek (Pánek, Holub), 43. Haas (Netolický), 59. Haas (Šucha) – 14. Milotinský (Harásek). Rozhodčí: Vepřovský – Kalina, Jiruška. Vyloučení: 7:9, navíc Ševčík (Šumperk) osobní trest 10 minut - Toman (Warriors) trest 5 minut plus do konce utkání. Využití: 2:0. Diváci: 49.

Šumperk: Ryšavý – Blaháček, Holub, D. Cekr, Koutecký, F. Cekr, Netolický, Minařík, Sedláček, Křivohlávek – Kesler, Tomiczek, Haas, Pánek, Šucha, Ševčík, Polách, Horký. Trenéři: Petr Rutar a Ivan Alka.