Na přesnou trefu čekal jeden z tahounů šumperských hokejistů dlouhých sedm zápasů. Střeleckou smůlu nakonec tedy protrhl v ten správný okamžik, když zajistil Drakům v předehrávce výhru 5:4.

Šumperk absolvoval v Kopřivnici již čtvrtý zápas v řadě, který dospěl minimálně do prodloužení. To je asi docela náročný program?

Určitě nás to stojí síly, ale tři z těchto posledních čtyř zápasů jsme dokázali převážit na svou stranu, což nás těší, po výhrách se každopádně regeneruje lépe (úsměv). Je to náročné, ale zase si v kabině říkáme, lepší hrát čtyřikrát po sobě prodloužení nebo nájezdy, kde máte jisté body, než čtyřikrát prohrát v normální hrací době.

Čím to, že zrovna zápasy proti Kopřivnici jsou docela hektické? Doma Draci od tohoto soupeře inkasovali šest gólů, na jeho ledě pak dvakrát uspěli po divoké přestřelce.

Teď v pátek průběh zápasu ovlivnilo, když nám rozhodčí neuznal gól, což nás trochu srazilo dolů, mohli jsme odskočit. Soupeře naopak tento moment nakopl a později dokázal srovnat. Ale tak to už bývá, jsou oblíbení soupeři, proti kterým se vám daří a naopak ti, se kterými se většinou trápíte. Pro nás jsou tento rok docela zakleté právě zápasy s Kopřivnicí a pak s Novými Jičínem.

Páteční zápas v Kopřivnici byl navíc hodně vyostřený s řadou šarvátek a trestů, proč?

Rozhodčí podle mě utkání trochu neukočíroval a s přibývajícím časem byly podrážděné obě strany a gradovala nervozita. Ale na druhou stranu je dobře, že se někteří naši kluci do těch šarvátek zapojili a nedali se. Zase nemůžeme být v soutěži za otloukánky.

Vy sám máte z utkání na kontě desetiminutový trest. Co se stalo?

Snažil jsem se jako kapitán bojovat za svůj tým, jenže rozhodčímu se můj proslov moc nelíbil a bohužel mě vyloučil. Ale já prostě to céčko na dres beru tak, že se snažím pokaždé hájit zájmy mužstva a občas to může přinést i situaci, že zkrátka dostanete trest, bylo to ale přísné vyloučení, sudí možná mohl celou věc posoudit trochu citlivěji.

Svůj prohřešek se vám ale podařilo parádně odčinit rozhodujícím gólem v prodloužení, navíc při oslabení, to je docela hezká pointa.

Obrovskou práci v nastavení tam odvedl Tomáš Drtil, který byl snad již pět minut na ledě, když dohrával i závěr normální hrací doby. Musel toho už mít opravdu plné zuby, ale potom dokázal ještě neskutečně nakopnout, nevím, kde se to v něm vzalo (smích), dostal jsem od něj přihrávku a naštěstí jsem tu jeho dřinu přetavil ve vítězný gól. Zároveň jsem moc rád, že jsem týmu takto vrátil to předchozí desetiminutové vyloučení.