Právě s pozdějším vítězem podlehl pořádající HK Mladí Draci Šumperk ve čtvrtfinále a po parádním vystoupení v základní skupině se tak rozplynula jeho naděje na medailová umístění a nakonec obsadil až šestou příčku.

Silně obsazeného klání se zúčastnilo dohromady dvanáct týmů z České republiky, Slovenska a Rakouska, které se nejprve střetly ve dvou šestičlenných skupinách, poté následovalo klasické play off osmi nejlepších.

„Myslím si, že po organizační stránce se nám povedlo turnaj zvládnout dobře, i když závěrečné slavnostní vyhlášení se moc nepovedlo," prozradil k tomuto mládežnickému klání hlavní organizátor a trenér šumperského celku Radomír Čížek.

„Trochu jsem měl obavy, jak se s organizací poperou v Uničově, kde se hrála druhá skupina, ale zhostili se toho výborně. Přestože na akci neměli svůj tým, vzali pořadatelství turnaje velice zodpovědně," chválí své uničovské kolegy bývalý mládežnický reprezentant.

Jeho výběr, který vedl ze střídačky společně s bývalým koučem prvoligových Draků Radkem Kučerou, odstartoval vánoční domácí klání skvěle, když v základní skupině obsadil druhé místo s bilancí čtyř výher a jedné porážky.

V průběhu turnaje však musel šumperský celek bojovat kromě soupeřů i s marodkou a v závěru Mladým Drakům bohužel i přes velké odhodlání trochu docházely síly.

„Jsem ale rád, že jsme splnili jeden z plánů, kterým byl postup ze skupiny. Bylo by docela nepříjemné se na domácím turnaji stěhovat do Uničova, kde se potom hrála skupina o umístění," prozrazuje Radomír Čížek.

„Navíc kluci absolvovali těžké zápasy proti kvalitním protivníkům, což byl další z cílů tohoto turnaje, který se podařilo naplnit," doplnil Radomír Čížek.

Pro zajímavost dodejme, že na turnaji se v sestavách realizačních týmů jednotlivých mužstev objevili i někteří bývalí vynikající hokejisté.

S Plzní například přicestoval olympijský vítěz z Nagana a současný reprezentační asistent Jaroslav Špaček. Ve výpravě Nitry pak figurovala jedna z legend slovenského hokeje Jozef Stümpel. Další slavná jména zastupovali Michal Broš či Josef Marha.

Statistiky turnaje (hráno 21. až 23. prosince)

Skupina Šumperk: 1. Plzeň (33:12) 14 bodů, 2. Šumperk (19:12) 12, 3. Letňany (20:14) 10, 4. Mladá Boleslav (9:18) 6, 5. Brno (9:24) 3, 6. Poprad (9:22) 1.

Skupina Uničov: 1. Liberecký kraj (25:6) 12, 2. Přerov (20:11) 12, 3. Hradec Králové (22:20) 9, 4. Nitra (14:16) 8, 5. Klagenfurt (10:26) 3, 6. Zlín (11:23) 1.

Výsledky a góly HK Mladí Draci Šumperk ve skupině:

Poprad 4:2 (Diviš, Kučera, Budina, Fibigr)

Plzeň 4:7 (Kubíček II, Přibyl, Giesl, Melovský)

Letňany 6:3 (Přibyl 2, Fibigr 2, Budina, Giesl)

Warrior Brno 3:0 (Hrůzek, Minařík, Kučera)

Mladá Boleslav 2:0 (Kučera, Diviš)

Výsledky finálové části:

Čtvrtfinále:

Plzeň – Nitra 6:3

Liberecký kraj – Mladá Boleslav 2:0

Letňany – Přerov 1:0 po nájezdech

Hradec Králové – Šumperk 1:0

Semifinále:

Letňany – Plzeň 3:2

Hradec Králové – Liberecký kraj 2:1 po nájezdech

Zápas o 5. místo:

Šumperk – Přerov 1:2 (Fibigr)

Zápas o 3. místo:

Plzeň – Liberecký kraj 2:1 po nájezdech

Finále:

Hradec Králové – Letňany 1:0 po nájezdech

Sestava HK Mladí Draci Šumperk: Zlatnický, Valenta – Hrůzek, Kubíček I, Kubíček II, Přecechtěl, Andrle, Minařík – Budina, Kučera, Giesl, Přibyl, Melovský, Fibigr, Jaroš, Diviš, Slováček. Trenéři: Radomír Čížek a Radek Kučera.

Konečně pořadí turnaje:

1. HK Mountfield Hradec Králové
2. HC Letci Letňany
3. HC Škoda Plzeň
4. Liberecký kraj
5. HC Zubr Přerov
6. HK Mladí Draci Šumperk
7. HK Nitra
8. BK Mladá Boleslav
9. HCM Warrior Brno
10. KAC Klagenfurt
11. Ševci Zlín 2003
12. HK Poprad