Už předchozí vzájemný zápas Nového Jičína se Šternberkem skončil divokou přestřelkou 9:5. Po první třetině přitom lídr soutěže vedl 1:0 a nic nenasvědčovalo osmigólovému přídělu. „První třetina byla vyrovnaná. Měli jsme i šance,“ řekl šternberský manažer Jan Trunda.

Zlom však nastal po první přestávce. „Dostali jsme tři rychlé góly a zbytek zápasu jsme odehráli bez odporu. Hosté byli lepší, ale úplně tak jednoznačný zápas to nebyl,“ dodal Trunda.

Celé utkání navíc v brance protrpěl gólman Martin Tomášek. „Pekař je stále v trestu, a tak to musel vydžet. Na lavičce jsme sice měli juniora, kterého jsme ale na led posílat nechtěli,“ vysvětlil Trunda.

Dalšího soupeře ze spodní poloviny tabulky porazili uničovští hokejisté, když přestříleli Kroměříž 7:4. Domácí měli zápas pod kontrolou, ale jasnou výhru si v polovině zkomplikovali. Kroměříž totiž dvěma góly snížila na 3:2. „První třetina byla z výborná. Soupeře jsme přehrávali, ale hráči už se viděli na oslavě,“ upozornil uničovský trenér Josef Sršeň na předčasné zvolnění.

Domácí však ještě do konce třetiny přidali dva góly a znovu odskočili na tříbrankový rozdíl. „Z otočení výsledku jsem strach neměl,“ přiznal Sršeň.

Třígólové vedení mírně uspalo i přerovské hokejisty. Valašské Meziříčí však v samotném závěru snížilo na 3:2 a hosté vyvinuli značný tlak na přerovskou branku. Vedení Hanáků mohl pojistit Ditrich, jenž však trestné střílení neproměnil. Bobři se sice dostali k power-play, jejich závěrečný tlak však zhatilo vyloučení Štrauba.

„V poslední době máme nějaký syndrom druhých třetin, které se nám nedaří. Ale nakonec mužstvo tři body ubojovalo,“ hodnotil přerovský trenér Radoslav Svoboda.