Zkušený forvard a známý bavič je v týmu Draků zatím na měsíční zkoušce, během ní již stihl dvakrát skórovat. Naposledy svým gólem o víkendu přispěl k zisku jednoho bodu proti lídrovi 2. ligy Vsetínu, se kterým Šumperk v sobotu po parádní bitvě padl až v prodloužení 4:5.

Z pohledu Draků to byl doslova heroický výkon, když hned v úvodu je dostal do kolen laciný gól z nahození, později navíc museli dotahovat proti favoritovi dokonce tříbrankovou ztrátu.

Jak moc mužstvo ovlivnil rychlý a zároveň smolný gól?
Nám se to bohužel v posledních zápasech stává dost často, naštěstí tentokrát jsme se z toho dokázali rychle oklepat. Dnes jsme ukázali charakter, když ze stavu 0:3 se silným Vsetínem, se nám podařilo ještě srovnat. Potom jsme v utkání byli podle mě lepším mužstvem.

Kde se vzala ta síla, takto zdramatizovat málem ztracené utkání a rázem mít navrch?
V minulých zápasech jsme taky prohrávali a nedařilo se nám dávat šance, tentokrát se nám povedlo se do zápasu vrátit a zrovna proti vedoucímu Vsetínu. Teď už víme, že můžeme hrát s každým.

Na jednu stranu je asi prohra v prodloužení pro Šumperk docela krutá. V řadě momentů jste měli opravdu navrch a Vsetín vás vyloženě nepřehrál.
Když už jsme utkání dotáhli do prodloužení, moc jsme chtěli dva body, jenže se to nepovedlo… Ale je to jenom sport, příště to může být třeba naopak.

Asi můžete litovat i nevyužitých šancí? Těch vyložených měl Šumperk daleko víc než hosté.
Šancí tam bylo dost, možná bychom potřebovali občas i trochu toho štěstí, abychom dali třeba takový blbý gól, jako nedávno já v Opavě (úsměv), kdy se puk někomu přimotá na hokejku.

Vám osobně se ale dnes podařilo dát takový „blbý gól".
To ne, dnes jsem dal krásný gól (smích). Kluci vybojovali kotouč, Milan Ostřanský mi ho posunul před bránu a já jsem to zametl za čáru. Díky za ty dary (opět smích).

Může vás povzbudit, že tentokrát Šumperku konečně vyšly i přesilovky? Draci z nich dali Vsetínu dva góly.
Stoprocentně, přesilovky jsou hodně důležité. První lajna má ty situace dobře sehrané, ale zatím to tam vůbec nepadá. Určitě je to však jenom otázkou času, kdy začne.

V týmu jste zatím na měsíční zkoušku. Jaká je v tuto chvíli situace ohledně vašeho pokračování v Šumperku?
Na rovinu, vůbec nevím. Teď se sejdu s panem Velčovským a řekneme si, co a jak, uvidíme…

Jak hodnotíte zatím svůj návrat do Šumperku?
Vrátil jsem se domů, sice pocházím ze Šternberku, ale už jsem Šumperák. Prostředí i kluky znám. Před sezonou mi nevyšlo zahraniční angažmá, tak jsem chtěl pomoct Drakům.

Můžete nastínit, jak vlastně vypadala vaše kariéra po odchodu ze Šumperku v roce 2011?
Působil jsem třeba ve francouzském Clermontu, chvíli i ve Štrasburku a vyzkoušel si i hokej ve Španělsku. U nás jsem mezitím hrál za Prostějov, Valašské Meziříčí a loni za Nový Jičín.

Přispěl k vašemu letošnímu návratu do Šumperku současný trenér Draků Aleš Flašar, kterého znáte z Nového Jičína?
Na tom, že mohu začít trénovat v Šumperku už jsem byl domluvený dříve s panem Velčovským, teprve až přišel trenér Flašar, tak jsem vyjel s mužstvem na led, a když mi potom nabídli měsíční angažmá na zkoušku, byl jsem moc rád. Dlouho jsem se motal v zahraničí, navíc už mám nějaký ten pátek, tak jsem si řekl, že to zkusím doma.

Od doby vašeho odchodu se šumperský kádr během těch pěti let razantně změnil, koho z hráčů ze stávající sestavy jste vůbec znal?
Víceméně všechny. Na hokej v Šumperku, pokud bylo volno, jsem chodil jako divák. Draky jsem hodně sladoval, takže jsem měl přehled, kdo tady hraje.

Jaká je atmosféra současné kabiny Draků?
Nálada mezi kluky je dobrá, i když je pravda, že občas bychom asi mohli hrát trochu lépe. Navzájem se hecujeme. Jsme výborná parta, plná mladých kluků, jenom já jim to věkem trochu kazím (smích).