Rodák z Prahy přišel do podhůří Jeseníků v průběhu loňského léta, když předtím tři roky strávil v zámořských mládežnických soutěžích.

Během uplynulé sezóny toho však v šumperském dresu příliš neodehrál, když vinou zranění stihl jenom šestnáct zápasů, ve kterých si připsal pouhé dvě asistence.

„Jsem moc rád, že mohu zůstat v Šumperku, jiné nabídky jsem ani neřešil. A na rovinu, těžko by se o mě po tom loňském smolném ročníku prvoligové kluby praly, když jsem toho moc neodehrál,“ prozradil úvodem Deníku Lukáš Kučera.

O Vánocích se totiž zranil a pak se vrátil až v závěru sezóny na tři zápasy, jenže v nich na ledě příliš času nestrávil.

„Opravdu jsem vděčný za šanci pokračovat u Draků a doufám, že tento rok už bude úplně o něčem jiném, zkrátka o hodně lepší,“ přeje si hokejista, jenž dříve v mládežnických výběrech Letňan či Mladé Boleslavi patřil mezi velice produktivní hráče.

Bohužel loňská premiéra v Chance lize mu však nevyšla podle představ, stejně jako celému šumperskému mužstvu.

„Opravdu nepovedená sezóna po všech stránkách. Příliš jsem nehrál, týmu se nedařilo, soutěž byla přerušena kvůli covidu, do toho přišlo zmiňované zranění, takže jsem ani neměl výraznější šanci se ukázat,“ ohlíží se zpět Lukáš Kučera.

Svůj talent bude chtít nyní rozvinout v nově poskládaném kádru Draků pod vedením ambiciózního kouče Martina Janečka.

„Chtěl bych být platným členem sestavy a snad se nám bude jako týmu dařit,“ svěřil se útočník, jenž doposud v Šumperku oblékal dres s číslem 63, který ale nově vymění za šestašedesátku.

Tomáš Dajčar během přípravy v Šumperk
Návrat po deseti letech. O dres Draků zabojuje i odchovanec Tomáš Dajčar

A přestože pokračuje v důvěrně známém prostředí z loňska, na začátku letošní suché přípravy si musel připadat jako v úplně jiném působišti.

Z dosavadního kádru Draků totiž do úvodních tréninkových jednotek zasáhla pouze pětice hokejistů.

Kromě Lukáše Kučery ještě Ludvík Rutar, Daniel Spratek, Jakub Horký a Adam Scheuter, ostatní jsou nováčky či navrátilci.

„Když jsem zase přišel do kabiny, bylo to trochu zvláštní, protože jsem skoro nikoho neznal. První tři dny přípravy tak byly spíše seznamovací,“ říká s úsměvem Lukáš Kučera.

Ondřej Hrachovský míří do Šumperku
Další posilou Draků je Ondřej Hrachovský, loni nejlepší bek Frýdku-Místku

„Ale musím říct, že všichni kluci v kabině jsou moc milí a v pohodě. Myslím si, že se tady tvoří opravdu skvělá parta,“ chválí své současné spoluhráče.

A jak vlastně vidí šance značně obměněného celku Draků v blížícím se ročníku naší druhé nejvyšší soutěže?

„Cíl je tady jasně daný. Chceme být účastníky Chance ligy i na přes rok, ale na druhou stranu teď říkat, jestli letos budeme osmí nebo třeba jedenáctí, na to je ještě hodně brzo. Ale tento tým bude mít svou kvalitu, což doufám ukážeme i na ledě,“ doplňuje závěrem.