Odchovanec kopřivnického hokeje již v závěru minulého týdne s Pražany krátce trénoval, teď by měl na zkoušku obléknout sešívaný dres v zápasech proti Karlovým Varům a Pardubicím.

Ve středu vás čeká extraligová premiéra v barvách Slavie. Jak se těšíte?
Těším se moc, je to pro mě velká šance, kterou jsem nečekal. Uvidíme, jak to bude vypadat (úsměv).

Daniel Vrdlovec uniká soupeři. Kontaktoval vás přímo Vladimír Růžička?
Šlo to přes trenéra a vedení tady v Šumperku, kteří mi oznámili, že mě Slavie chce vyzkoušet.

Jak se těšíte na moderní O2 arénu?
Zatím jsem se byl v této hale jen podívat, ale ještě jsem v ní nehrál, takže se určitě těším.

Co čekáte od extraligy, do které jste měl možnost nakouknout zatím jen v rámci přípravy, když jste to v úvodu letošního ročníku zkoušel na Kladně.
Nevím, co od toho čekat, především si chci tu extraligu zahrát a zjistit tak, jestli na tuto soutěž mám nebo ne. Na Kladně jsem byl v létě, ale šanci v zápase nedostal, takže jsem si své schopnosti nemohl nijak ověřit. Teď mě prostě hodili do vody, a buď budu plavat, nebo se utopím (smích).

Koho znáte ze současného kádru Slavie?
Znám tak půlku týmu, v minulosti jsem hrál na Slavii v juniorech a občas chodil na tréninky i s muži. Mezitím se ale řada jmen obměnila, spíše ale znám ty mladší hráče.

Navíc zahrát si pod trenérem Růžičkou bude asi obrovská zkušenost.
Zkušenost to bude velká, já jsem především rád, že si mě po dvou a půl letech všiml a kontaktoval.

Drak Daniel Vrdlovec míří do Slavie Praha.Berete Slavii jako takové ocenění služeb, které odvádíte v šumperském dresu?
Ty moje body v Šumperku jsou hlavně výsledkem hry celého mužstva. Ale jak jsem už řekl, jsem rád, že si mě všimli, možná i díky těm bodům.

Myslíte si, že Vladimír Růžička využije i vašich schopností při samostatných nájezdech? Možná někdy sledoval internetové přenosy ze šumperského zimního stadionu.
(smích) Tak jestli se koukal zrovna dneska, tak nevím, jestli bych jel ve Slavii nájezd. Myslím si, že na tuto disciplínu má určitě daleko zkušenější hráče.

Není vám na druhou stranu trochu líto opustit kabinu Draků?
Určitě je, ale nevím, jak dlouho v Praze budu. Zatím jsme domluvení na dva zápasy. Slavie má pár zraněných hráčů a až se uzdraví, asi už tam místo v sestavě nebude, zatím to opravdu beru jako zkoušku.

Na oficiálním webu Slavie však bylo uvedeno: Kalla končí, Růžička vyzkouší Vrdlovce, takže šance tady možná bude.
Tohle ani nevím, tak uvidíme, kdybych se dostal do základu, určitě bych byl rád. Extraliga je prostě extraliga.

Vraťme se ještě k 1. lize.  Jak hodnotíte sobotní zápas proti Mostu, ve kterém rozhodčí upřeli Drakům gól na 3:0?
Utkání jsme výborně začali. Gól na 3:0 mohl být zlomový, myslím si, že by se po něm soupeř položil. Bohužel rozhodčí tuto trefu po nějaké časové prodlevě neuznal, což jsem ještě nezažil, když ani nemají k dispozici video… Nakonec jsme uhráli alespoň dva body, ale měli jsme mít všechny tři.

Aleš Holík a Daniel VrdlovecČím to, že tento zápas byl hodně otevřený, na každé straně bylo k vidění několik samostatných brejků?
Nevím, čím to bylo. My jsme chtěli především dobře bránit, ale ve druhé třetině nám soupeř odjel snad pětkrát sám na branku, naštěstí nás podržel Tomáš Štůrala. Prostě jsme si neplnili to, co jsme si před zápasem řekli.

Na druhou stranu vás asi mohou mrzet neproměněné šance, kterých bylo také dost. Navíc Martin Volke tentokrát nebyl pro Most takovou oporou jako v předchozím zápase na šumperském ledě.
To je pravda, minule tady pochytal, co se dalo, ale dnes tolik jistý nebyl, hlavně v úvodu utkání, jenže potom jsme je docela rozchytali. Hlavně jsme se málo tlačili do brány, kdybychom chodili více do gólmana, asi by nám to tam napadalo.

V jednom momentu jste se ale vy osobně natlačil u mantinelu velice dobře do šance a zakončení. Můžete popsat vaši gólovou situaci?
Obránce mě u hrazení trefil do břicha a díky tomu jsme šli dva na jednoho. Já chtěl ještě poslat puk na volného Jakuba Hulvu, ale Volke si mou přihrávku srazil sám do brány, bylo to i o štěstí.