Za hudbu k filmu Krásno dostal cenu Jan Muchow. Lenka Krobotová obdržela sošku Českého lva za nejlepší ženský výkon ve vedlejší roli v Díře u Hanušovic. Ve filmu ztvárnila sestru hlavní hrdinky Jarunu.

„Vím, že je to asi fráze, ale já to opravdu nečekala. Moc si toho vážím," reagovala ocenění. „Chtěla bych poděkovat celému štábu, ta cena patří všem zúčastněným. Pak děkuji autorům filmu za důvěru, kterou mi dali. A Dejvickému divadlu, protože je to s nimi úžasné," dodala.

Za nejlepší mužský výkon ve vedlejší roli ocenili akademici Jaroslava Plesla. V Díře u Hanušovic si zahrál prosťáčka Olina.

„Mám velikou radost. Dělal bych větší gejzíry, ale možná by pak řekli, že přehrávám a už bych práci nemusel dostat," řekl bezprostředně poté, co si převzal skleněný kužel se soškou lva.

Cenu za nejlepší mužský herecký výkon v hlavní roli získal Ivan Trojan rovněž za svůj výkon v Díře u Hanušovic. Ztvárnil zde roli starosty.

„Znáte to, když jdete k doktorovi a něco vám je a najednou se vám udělá dobře? A já to mám dnes naopak. Mám pocit, že jsem v přímém přenosu onemocněl," vtipkoval Ivan Trojan na jevišti pražského Rudolfina.

Film Krásno natáčel ve svém rodném Šumperku a okolí Ondřej Sokol. Černá komedie vychází ze skutečných událostí, které její autoři prožili. Díra u Hanušovic Miroslava Krobota vypráví o životě mladé ženy, která namísto kariéry učitelky vede hospodu v odlehlé vesnici. Pro Sokola i Krobota byly snímky jejich filmovými režijními debuty.