Expozici dali dohromady dva nadšenci –  Miroslav Liška st. a Stanislav Procházka. Impulzem bylo sté výročí od potopení Titanicu.

„Miroslav Liška se o Titanic zajímal od mládí.  Osobně se setkal s jedním člověkem, který katastrofu přežil – Josefem Kielbasou  z Libiny. Pak začal sbírat novinové články, fotografie a vše, co souviselo s touto luxusní lodí,“ uvedl Stanislav Procházka, který pomáhal dát výstavu dohromady.

Návštěvníci expozice si zde budou moci přečíst osudy cestujících z Titanicu, kteří katastrofu přežili, výpovědi záchranců z lodi Carpathia, fotografie lodi a také jejího vraku.

„Vím, že spoustu věcí o plavbě a neslavném konci této lodi jde již stáhnout z internetu, ale někdo třeba nemá internet nebo nemá čas se surfování věnovat. Tak jsme se rozhodli všechny naše posbírané informace vystavit v hospůdce, která patří synovi Miroslava Lišky,“ nastínil záměr vystavovatelů Stanislav Procházka.

Zároveň prozradil, že o výstavu již projevila zájem Místní knihovna v Libině, kam by se měla během léta přestěhovat. „vše je zatím v jednání, ale věřím, že to klapne,“ dodal Procházka.