„Letošní kulatý ročník jsme pojali jako setkání bývalých členů Divadla Šumperk. Do svého bývalého působiště se tak alespoň na jedno představení vrátí skvělý herec Norbert Lichý, který je nyní v Ostravě, Vlasta Hartlová a Vendula Fialová jsou oporami Moravského divadla Olomouc a Gustav Hašek, který hraje v Praze," uvedl ředitel Divadla Šumperk René Sviderski.

Pokud máte zájem
o permanentku na celý festival zdarma, zapojte se do telefonické soutěže.  Soutěžní podmínky
a kupon na vstupenky najdete v týdeníku Moravský sever, který je součástí Šumperského
a jesenického deníku v úterý 4. června

Festival odstartuje ve čtvrtek 6. června domácí soubor inscenací, která vznikla přímo pro soubor Divadla Šumperk z pera jejího dramaturga Ondřeje Elbela V pátek v 7 u Řeka.

Druhý festivalový den, pátek 
7. června,  bude patřit Moravskému divadlu Olomouc, které přiveze komedii Královny. Děj se odehrává v soukromém sanatoriu. Tři pacientky si zde léčí své psychické bolístky. Každá patří k jiné generaci, každá má svůj příběh a každá se musí vyrovnat s odlišnou životní situací. Můžete se těšit na komedii překypující upřímným humorem, ze kterého občas mrazí v zádech.

Divadlo Petra Bezruče Ostrava bude hostem třetího festivalového dne, v sobotu 8. června. To si pro publikum připravilo klasickou Moliériho komedii Lakomec. Jde o nebezpečně aktuální komedii, kde o peníze jde až v první řadě.

Závěrečnou tečku za přehlídkou udělá  v neděli 9. června pražské alternativní Divadlo D21. Soubor naservíruje šumperským divákům současnou komedii z dílny Davida Drábka Zvířata na toustech. Inscenace nastíní svéráznou formou, jak těžké je hrát divadlo v Praze.

Festival, který je zaměřen na odpočinkové žánry, se uskuteční na letní scéně u Vily Doris v sadech 1. máje, všechna představení začínají shodně ve 21 hodin. V případě špatného počasí se vše stěhuje do Divadla Šumperk.