Moravské kroje v průvodu střídaly pestrobarevné kostýmy exotických souborů z Tchajwanu, Jižní Koreje nebo Mexika. Velmi zajímavé bylo vystoupení malých Gruzínců i pestré kroje ruského souboru, který nezapomněl zahrát, zazpívat a zatančit známou Kaťušu.

„Na Roztančenou ulici chodíme pravidelně každým rokem. Zajímavé jsou vždycky exotické soubory z jiných koutů světa. Člověk tak může aspoň trochu poznat úplně odlišné kultury. Letos se nám líbil vějířový tanec krásných Jihokorejek nebo tanec se šátky a lampiony, který předváděli Tchajwanci. A samozřejmě naše moravské soubory," podělili se o své dojmy Marie a Jaroslav Kamenští.

Odpoledne pak program pokračoval hlavním festivalovým pořadem Až pudeš do světa, zastav se!

V neděli 17. srpna festival pokračuje od půl jedenácté na malé scéně v parku u sovy pořadem Veselá je dědina, kde zahrají, zatančí a zazpívají tuzemské folklorní soubory Spinek z Vnorov, Mionší z Dolní Lomné, Suzsané z Horní Suché, Šardičan ze Šardic a Kordulka ze Starého Poddvorova.

V patnáct hodin vystoupí v pořadu Zazpívej, slavíčku dětští zpěváčci lidových písní a v půl páté festival uzavře závěrečný festivalový koncert Leť, písničko, leť. Pořadatelé zároveň vyhodnotí a ocení nejzajímavější soubory.

V pondělí 18. srpna mohou vystoupení vybraných zahraničních souborů zhlédnout i diváci mimo Šumperk. Hosté festivalu se představí v Jeseníku, Koutech nad Desnou, Velkých Losinách, Loučné nad Desnou, Postřelmově, Libině a Rapotíně.