Mládí, které má touhu dotknout se hvězd, naráží na „starce“, kteří už vědí, že by se o hvězdy mohli spálit.

Příběh začíná v tělocvičně, kde středoškolačky nacvičují vystoupení, na jakési nepodstatné výročí. Přijet má prý kromě nejrůznějších pohlavárů také samotný Karel. Dospívající dívky plné života a touhy po svobodě se najednou musejí utkat s nesmyslnými pravidly, mezi něž patří například zákaz vystupování v kalhotách nebo napodobování Marylin Monroe jakožto symbolu zkaženosti západního světa.

Na jevišti se objeví živá kapela, která zahraje hity jako Pátá, Tak krásná, Dominik či Oliver Twist. Režie se ujme Józef Z. Czernecki, který již s Divadlem Šumperk spolupracoval při přípravě her Jo, není to jednoduché… a Hotel Modrá hvězda. O choreografii se postaral zábřežský pedagog René Kuzník.

Kdo se nedostane na premiéru, nemusí věšet hlavu. Hvězdy na vrbě se budou hrát v listopadu ještě dvakrát – ve středu 26. a v sobotu 29., začátek je vždy v 19.30 hodin.

Před premiérovým představením, které je na programu v 18.30, se uskuteční vernisáž výstavy fotografií Igora Švagerky s názvem Tráva, kameny a vítr.