Taneční skupina Hungry Students z Gymnázia Jeseník zvítězila v kategorii amatéři s vystoupením na motivy filmu Hunger Games. Autorkou působivé a náročné choreografie, v níž tanečníci propojují film, hudbu a tanec, je studentka třetího ročníku Michaela Turková. „Tančili jsme hlavně pro sebe, snažili jsme se vyjádřit co nejvíc energie a dát do toho maximum," pronesla skromně.

Za kompozici tanečního vystoupení se dočkala velké pochvaly od jednoho z porotců soutěže, tanečníka a choreografa Petr Čadka. „Choreografie byla moc hezká. Míša udržela náladu filmu, ze kterého vycházela, což není jednoduché. Hlavně bylo vidět, že všechny tanec baví. U některých jiných soutěžících radost z tance zakryla tréma, což se u Hunger Games naštěstí nestalo," řekl.

Jeseničtí gymnazisté zvítězili v konkurenci dvanácti soutěžících tanečníků, párů a skupin z českých a slovenských škol. Tucet finalistů vzešel z šesti stovek účastníků z obou států. Soutěžící vytvořili taneční videa, pro která hlasovali lidé na internetu. Finálové rozhodování pak měli v rukou porotci.

Tým jesenických gymnazistů získal hlavní cenu, kterou je simulátor volného pádu spojený s výletem do vodního zábavného parku Tatralandia a finanční odměna tisíc eur. „Já bych to celé popsala velmi stručně. Jsme prostě šťastní," konstatovala vyučující jesenického gymnázia Magda Dostálová.

Pořadatelem soutěže The School Dance je nezisková organizace Edulab a taneční akademie Dansovia. Soutěžící měli za úkol spolu s tanečními videi vypracovat také interaktivní materiál prezentující jejich rodný region. Cílem soutěže je podporovat aktivní pohyb dětí a efektivní využívání moderních IT technologií.