„Slavnosti se budou konat od 16. června do 14. července, na programu je deset koncertů v osmi městech a obcích převážně Olomouckého, ale také Pardubického a Moravskoslezského kraje. Je nám nesmírnou ctí, že i letošní ročník festivalu získal mimořádného patrona, kterým je světoznámá česká houslistka Gabriela Demeterová," uvedl Roman Janků, jeho Agentura J+D festival organizuje.

logoPosluchači se mohou těšit na operu Prodaná nevěsta, na recitál patronky festivalu Gabriely Demeterové, která se představí spolu se svým souborem Collegium. Vystoupí také nejlepší slovenské smyčcové kvarteto Moyzesovo kvarteto a jeden z nejlepších evropských těles svého druhu Poznaňský chlapecký sbor.

Pozvání přijala také špičková maďarská varhanice Katalin Mali. Na Zámeckém dostaveníčku v koncertní síni bludovského zámku zazpívá sopranistka Ivana Bilej Brouková, se kterou zahraje cembalistta Edita Keglerová. Návštěvníci si budou moci poslechnout Vivaldiho Čtvero ročních období v podání souboru Barocco Sempre Giovane, či Mozartovo Requiem, které nastudoval Pražský barokní soubor s Pražským komorním sborem a sólisty.

„Koncerty se uskuteční v Šumperku, Mohelnici, Rapotíně, Bludově, Loučné, v Jeseníku, na Hedeči u Králík a v Krnově. Vstupenky je možné si zakoupit již nyní v předprodejích," dodal Roman Janků. Podrobné informace jsou na webových stránkách festivalu www.klasternihudebnislavnosti.cz.