Zuzana Stirská zavítá na Jesenicko
Jeseník – Pro obyvatele Jeseníku, kteří budou mít chuť se těsně před Štědrým dnem odreagovat nebo pobavit, je na úterý 23. prosince připraven jedinečný vánoční koncert. V 19.30 vystoupí v Kongresovém sále Priessnitzových léčebných lázních Dechový orchestr mladých Jeseník a Fine Gospel Time Zuzany Stirské. Tento soubor zaměřený na hudební žánr gospel je známý tím, že ho pojímá velmi odlehčeně. Soustředí se na výstup jako celek a snaží se diváka maximálně pobavit. Vstupenky na koncert je možné zakoupit na recepci Priessnitzových lázní, v Infocentru Jeseník a v Lázeňské lékárně za 180 korun, na místě pak za 200 korun.

Ve Václavově připravují živý betlém
Václavov – Živý betlém si budou moci zájemci prohlédnout v úterý 23. prosince ve Václavově. Jezulátko, Marie, Josef a další postavičky budou k vidění od 17 hodin na nádvoří kulturního domu. Připraveno bude občerstvení včetně punče a grilovaných makrel.

Muzeum zve na návštěvu během svátků
Šumperk - Muzeum zve na návštěvu i během vánočních svátků. Ve čtvrtek 25. a v pátek 26. prosince budou šumperské expozice otevřeny od 9 do13 hodin. Veřejnost může navštívit v tyto dny také muzea v Mohelnici, Zábřehu a Památník Adolfa Kašpara v Lošticích, a to od 9 do 12 hodin. Všechny expozice se uzavřou 24. prosince, 31. prosince 2014 a 1. ledna 2015. Informační centrum v Šumperku je zavřeno 24. – 26. prosince, 31. prosince a 1. ledna.

Rybova mše zazní v Zábřehu i v Šumperku
Šumperk, Zábřeh – Tradiční koncert Scholy od sv. Jana Křtitele a dalších přátel sboru, na kterém zazní proslulá Rybova Česká mše vánoční, se uskuteční ve čtvrtek 25. prosince v 16.30 hodin v klášterním kostele v Šumperku.
Tóny mše, která je známá po celém světě, zazní ve stejný den v podání smíšeného chrámového sboru a hostujících sólistů v kostele sv. Bartoloměje v Zábřehu. Začátek je v 15 hodin.

Na Štěpána zahraje dívčí kapela
Jeseník - Sváteční akustický koncert vynikající dívčí kapely K2 připravuje na pátek 26. prosince hotel Slovan v Jeseníku. Hudební párty, na které se bude podávat speciální štěpánské menu, začíná ve 20 hodin. Jako předskokan zahraje místní kapela Plán B. Vstupné je 99 korun.

Siouxové zahrají v Háčku
Šumperk - Na tradiční svatoštěpánský koncert zve své příznivce opět po roce stálice šumperské hudební scény kapela Sioux. Formace, která letos slaví již 20. výročí svého „soužití", dala přes rok dohromady další nové hity, těšit se můžete i na starší oblíbené pecky. Svůj typický hudební projev a zvuk představí v šumperském hudebním klubu H-club v pátek 26. prosince. Jak už bývá zvykem, nebude chybět ani host. Stejně jako loni vystoupí šumperská kapela The Finally. Koncert začíná ve 20 hodin.

Úsov se otevře během zimních prázdnin
Úsov - Lovecko-lesnické muzeum na zámku v Úsově
v zimě rozhodně nespí. Návštěvníky zve na prohlídku 27. prosince 2014 od 10 do 13 hodin. Zájemci se mohou těšit na netradiční prohlídku zámku zaměřenou na práci s exponáty - oprava, čištění, desinfekce - v zimě.

Lidé si budou moci rozhýbat
Velké Losiny - Sváteční sportování připravil pro ty, kteří i během vánočních svátků neradi zahálejí, areál zdraví ve Velkých Losinách. V neděli 28. prosince je od 14 hodin na programu zumba pro rodiče s dětmi i pro dospělé, hry pro děti, tvoření novoročních přáníček. Pořadatelé budou mít pro děti malou odměnu. Vstupné pro dospělé je 20 korun, děti zdarma.

Na Králické chatě bude znít cimbálovka
Stříbrnice – Na Králické chtě ve Stříbrnicích u Starého Města rozezní v úterý 30. prosince cimbálová muzika od 19.30 hodin začíná hrát cimbálová muzika Majerán.

Na Silvestra bude Figarova svatba
Šumperk – Divadlo Šumperk se otevře svým příznivcům i na Silvestra. Ve středu 31. prosince je na programu klasická komedie Figarova svatba. Představení začíná v 17 hodin, lístek lze pořídit za 150 korun.

Závěr roku oslaví v kině s hodinovým manželem
Zábřeh - Zábřežské kino Retro připravilo na poslední dny v roce program plný pohádek a zajímavých filmů. Závěrečná filmová tečka bude patřit snímku Hodinový manžel. Promítat se bude 31. prosince od 15 hodin.

Scénář slibuje neotřelou zábavu, která se vymyká běžnému mustru českých komedií. Ve filmu exceluje celá plejáda známých herců – Bolka Polívku, Davida Novotného, Davida Matáska a Lukáše Latináka v hlavních rolích doplňují Eva Holubová, Jitka Čvančarová, Zuzana Norisová nebo Simona Babčáková.

Čtyři přátelé společně provozující bazén jsou vášnivými hráči vodního póla. Bazén jim však jako nevyhovující vypustí hygiena, a čtveřice se tak rázem ocitá doslova na dně. Jeden z nich pak začne na dně bazénu dokonce i bydlet, když po hádce s manželkou odejde z domova. Z nedostatku příležitostí začne celá parta podnikat jako „hodinoví manželé" a postupem času si najdou klientelu mezi místními dámami. Každý z nich má svou pravidelnou zákaznici, ale ty mají kromě oprav často i velmi specifická přání.

„Poslední den v roce promítáme již tradičně od 15. hodiny. Chodit na poslední chvíli se však určitě nevyplatí. Letos bude totiž pro diváky připraven silvestrovský punč," dodala k silvestrovské projekci vedoucí biografu Věra Smrčková.