Devátý ročník Velkých pivovarských slavností v Holbě nabízí opět bohaté vyžití pro všechny. Lidé budou moci ochutnat osmnáctistupňovou Holbu Strong nebo další speciály jako je Holba Kvasničák a Holba Šerák se symbolickou stupňovitostí 13,51. Ze šedesáti výčepních zařízení poteče i Zubr, Litovel nebo Steiger. „Chceme, aby každý dostal pivo správně vychlazené, dobře načepované a přitom nemusel dlouho čekat," řekl ředitel pivovaru Holba Vladimír Zíka.

Páteční program se ponese v rámci exkurzí do pivní výrobny od tří až do večerních hodin. Mezitím zahrají na nádvoří pivovaru skupiny Rangers-Plavci, cimbálovka Jožky Šmukaře a country kapela Bonneville.

Sobotní slavnost bude zahájena ceremoniálem v historickém duchu spojeným s naražením soudku a přípitkem Ryzím pivem z hor. Odpolední program potom otevře čestná stráž deseti mušketýrů oslavnými salvami. Program trvající až do nočních hodin bude moderovat Petr Rychlý a vystoupí kapely jako Čechomor, David Deyl, slovenská Peha, Bludověnka a mnohé další. Celý program je k dispozici na stránkách www.holba.cz.

„Pivovarské slavnosti Holba patří k nejvýznamnější společenským akcím v regionu a důležitý je i jejich charitativní přínos. Na regionální charitu jde pět korun z každé vstupenky. Po ukončení akce bude zajištěna mimořádná vlaková doprava ve směrech do Šumperku, Jeseníku a letos poprvé pojede vlak i do Zábřehu," uvedla mluvčí hanušovického pivovaru Jana Matulová.

Lidé si mohou koupit vstupenky ve vzorkové prodejně pivovaru Holba v Hanušovicích, v informačních centrech v Hanušovicích, Šumperku, Králíkách, Zábřehu a Starém Městě nebo přímo na akci. Jednodenní páteční vstupenka stojí 50 korun. Sobotní vstupné je za 90 korun v předprodeji nebo 120 korun přímo na akci a za dvoudenní příchozí zaplatí 120 korun v předprodeji nebo 150 korun na místě.

Michal Šíma