Do Zábřehu přijedou s filmovou delegací mimo jiné bývalí spolužáci ze zdejšího gymnázia – režisér snímku Miroslav Krobot a scenárista Lubomír Smékal. Po skončení projekce v kině Retro budou s diváky besedovat. Podtitul akce, který zní Na pivo s Mirkem Krobotem, napovídá, že na diváky čeká kromě filmu také pivo z Branné a staroměstské trubičky.

Miroslav Krobot poctí při příležitosti předpremiéry svého filmového režijního debutu svou návštěvou také šumperské kino Oko.

„Šumperskou předpremiéru uvede společně s Lubomírem Smékalem, představitelem hlavní role Ivanem Trojanem, herečkami Tatianou Vilhelmovou a Lenkou Krobotovou," sdělil ředitel kina Oko Kamil Navrátil. Dodal, že před projekcí bude v kině otevřena nová kavárna.

Díra u Hanušovic jde do filmové distribuce 24. července. Tento den budou moci snímek zhlédnout zájemci v Šumperku a v Jeseníku, v Zábřehu se bude film promítat od 25. července.

Film vypráví příběh mladé učitelky Maruny, kterou ztvárňuje herečka Tatiana Vilhelmová. Maruna je nucena starat se o mámu a hospodářství. V této situaci si ve vesnici, která se nezadržitelně vylidňuje, hledá partnera. Diváci budou moci sledovat i příběhy dalších obyvatel odlehlé obce.