Ještě před třemi lety unikátní dřevěné stavbě hrozil zánik, byla totiž zcela zdevastovaná. Budovu ničila voda protékající střechou, rozpadaly se verandy, chyběla okna. Obci Bernartice se podařilo tančírnu zachránit, s opravami začala už v roce 2009.

„Tančírna bude otevřena v určitém režimu. Časem do ní chceme přesunout různé kulturní a společenské akce, aby objekt sloužil svému původnímu účelu," řekl starosta Bernartic Mojmír Michálek. Do prací se mohla obec pustit díky dvanáctimilionové dotaci, kterou získala až na šestý pokus z Regionální operačního programu Střední Morava. Obnova historického objektu celkově vyšla na sedmnáct milionů korun.

Budova by mimo jiné měla sloužit jako zázemí pro turisty, cyklisty a běžkaře, ale i zájmovým spolkům. V patře se nachází expozice fotografií Rychlebských hor.

Historie tančírny se datuje do roku 1906, kdy vratislavský biskup Georg Kopp nechal údolí u Javorníku postavit budovu zvanou Georgshalle. Sloužila jako restaurace, taneční sál a penzion. Restaurace fungovala ještě po konci druhé světové války. Pak ale budova měnila vlastníky, od Československých státních lesů, po JZD a České dráhy. Během desetiletí objekt zchátral.

Po roce 2000 se objevilo několik snah budovu přestěhovat, uvažovalo se o okolí slezskoostravského hradu, zájem měla i obec Loučná nad Desnou. V roce 2007 tančírnu od Českých drah odkoupila obec Bernartice a zrodil se tak projekt na její obnovu.