Šumperk – Dobroty z grilu provoněly v sobotu 30. dubna centrum Šumperka. Festival jídla Sousedská žranice přilákal stovky lidí. Ti mohli ochutnat domácí klobásy přímo z udírny, grilovaný hermelín s brusinkami v listovém těstíčku nebo kus vepřového odřezaného z celého vepříka, který se pekl přímo před jejich očima.
Festival jídla Sousedská žranice přilákal v sobotu do centra Šumperku stovky lidí. Pořadatelé ho tentokrát zaměřili hlavně na grilování, k dostání byly ale i další produkty od malých výrobců.
|
Foto: DENÍK/Michal Krestýn
K dostání byly také produkty od malých výrobců, například vína, džemy, sirupy či omáčky ze sušených jesenických šípků, levandulové výrobky ze statku v Bezděkově u Úsova nebo tradiční hamburgery. Na zapití se nabízela vína s rodinnou tradicí z jižní Moravy.
Za dva týdny se podobná akce uskuteční v Zábřehu. (mik)